Dus: dit maakt mensen met groene ogen zó bijzonder

Groene ogen zijn zeer zeldzaam, maar slechts  twee procent van de wereldbevolking mag zich gelukkig prijzen met deze oogkleur. Guess what, de mooie kleur is niet de enige reden waarom groene ogen zo bijzonder zijn. 

Mensen met groene kijkers zijn bijzonder boeiend, omdat de kracht van de kleur bruin wordt gecombineerd met het kalme dat de kleur blauw uitstraalt. Win-win!

Het onderzoek

Mensen met groene ogen blijken namelijk *trommelgeroffel* het verleidelijkst. Hoe dat komt? Ze lijken creatief, worden niet snel boos en hebben een onvoorspelbaar karakter. Althans, als we de onderzoekers van The Impulse Research Corporation uit Amerika mogen geloven.

Lees ook: 
We kid you not! Dit is waarom je nieuwe kleding altijd eerst moet wassen

Mysterieus

Daarnaast komt een groene oogkleur ook mysterieus over, waardoor anderen het vaak sexy vinden. Maar liefst 29% van de respondenten associeren groene ogen met ‘sexy‘.

Opvallend genoeg lieten de deelnemers ook weten dat ze mensen met groene ogen betrouwbaarder over vinden komen dan mensen met bruine of blauwe ogen. Dus: ook al ben je verleidelijk slash mysterieus, je bent nog steeds betrouwbaar?

Lievelingskleur

Toen aan blauw- en bruinogige deelnemers van het onderzoek werd gevraagd welke kleur ogen ze het liefst zouden willen hebben, zeiden de meeste mensen groen. Maar liefst 27% zou graag door het leven gaan met prachtige groene kijkers.

Make-up tips om je groene ogen te accentueren

1. Beste kleuren
Rood is de tegenovergestelde kleur van groen. Dit betekent dat rode kleuren, zoals paars, rood en oranje, je groene ogen extra zullen accentueren. Ook kleuren als peach, bruin en koper staan mooi bij groene ogen.

2. Mascara en eyeliner
Je kunt de paarse accenten ook laten terugkomen in je mascara en eyeliner. Combineer bijvoorbeeld je mascara met een diep paarse eyeliner om je ogen extra te benadrukken. Of ga voor een paarse mascara voor de finishing touch.

3. Gouden glitter
Als je heel goed kijkt zie je dat groene ogen vaak gele en oranje vlekjes bevatten. Door een gouden glitter oogschaduw op je ooglid aan te brengen, benadruk je de lichtgele vlekjes in ogen extra.

4. Rode lipstick
Lips to kill (of kiss)? Hou je oogschaduw heel neutraal en rustig en ga voor rode lippen. Hierdoor komen je groene ogen extra mooi uit.

Bron: Famme.nl | Beeld: iStock
Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.