Een duurzame surprise avond: who’s in?

duurzame surprise avond

Over precies een maand is het zover. Dan staat pakjesavond voor de deur en hoppen Sint en Piet langs alle deuren om cadeautjes te droppen. Of in het geval van kinderloze huizen vindt er vaak een gezellige surprise avond plaats. Daarover gesproken, leuk al die cadeautjes. Maar duurzaam? Niet echt. Hoe houd je een duurzame surprise avond?

Lees ook:
Lonneke wordt overspoeld met cadeaus door haar vriend: ‘Hij walst zomaar over me heen’

Het doel van surprise is natuurlijk iemand verrassen. Van tevoren worden er lootjes getrokken en moet er voor een x-bedrag een leuk geschenk worden gekocht. Of nou ja ‘leuk’, met surprise kan het twee kanten opgaan. Of je probeert aan de wensen van de naam op jouw lootje te voldoen, of je gooit het over een heel andere boeg en koopt juist iets voor de grap. Niet echt een duurzame surprise avond…

Hoe dan ook: zelden zijn we écht blij met ons surprise cadeau. Niet in de eerste plaats omdat we stiekem alles al hebben, maar ook zeker omdat er niet heel veel mogelijkheden zijn binnen het afgesproken bedrag.

Dat brengt ons bij het volgende ideetje: hoezo geen surprise avond waarbij je niets mag kopen? In plaats van een cadeau kopen, geef je iets dat je thuis hebt liggen. Dat is duurzaam en bovendien ook persoonlijker. Want zeg nou eerlijk, dacht je bij dat laatste boek niet ‘oh dit is echt iets voor mijn schoonbroer’ of ‘dit zou mijn zus echt moeten lezen’? Voilà, cadeautje! Of zou je moeder niet stiekem blij zijn met die make-up die je nooit gebruikt? Voilà, cadeautje!

En is het de bedoeling dat je ook daadwerkelijk een surprise in elkaar knutselt? Wees creatief en gebruik alleen materiaal dat je al in huis hebt liggen. Het zal je verrassen (haha) wat je allemaal zult vinden!

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.