Dwaze diëten die je beter kunt overslaan…

gekke diëten

Jaaa, de lente is in aantocht! Voor aankomend weekend worden er temperaturen van 14-15 graden voorspeld met daarbij flink wat zon. Heerlijk! Haal die luchtige blousejes maar weer uit de kast. En misschien wil je dan nu tóch een beetje op de lijn gaan letten, nu het bikini-seizoen er aankomt. Maar hoe pak je dat aan? Eén advies van ons: probeer deze diëten niet.

Het Doornroosje-dieet
Als je slaapt, voel je ook geen honger. Dus eet je minder. Handig voor als je werk- of lusteloos bent, maar verder klinkt dit weinig ideaal. Of gezond, beter gezegd. Elvis Presley scheen dit ‘dieet’ te volgen, maar we kunnen stellen dat het niet bepaald geholpen heeft. Grote kans dat hij zich na zijn dutjes volpropte met peanutbutter and jelly-sandwiches, waar de zanger zo dol op was.

Het kauw-dieet
Dat je elke hap die je neemt goed moet kauwen, weten we. Maar je kunt het ook overdrijven. Kunstverkoper (wij zeggen: schoenmaker, blijf bij je leest) Horace Fletcher predikte dat je elke bite zodanig door moest kauwen dat er alleen nog wat restjes in je mond overbleven. Die spuugde je dan uit. Hmm, lekker…

Het blauwe glas-dieet
Koop voor deze afvalmethode een bril met blauwe glazen (misschien mag je er eentje lenen van Johnny Depp). Bekijk je maaltijd terwijl je de bril ophebt. Grote kans dat je dampende bord pasta er ineens een stuk minder appetijtelijk uitziet. Voor ons geen reden om ‘m over te slaan, maar misschien denkt mr. Depp daar anders over.

Het katoen-dieet
Een goede afvalmethode voor deelnemers van My Strange Addiction: als je trek krijgt, neem je een balletje katoen en die eet je op. Yep, you read it right. Het is inderdaad vrij caloriearm, maar katoen bevat geen voedingswaarde en kan bovendien je spijsvertering om zeep helpen. Gewoon voor die boterham met kaas gaan dus. Loop er een extra rondje bij en het komt wel goed met die bikinibody!

Bron: Huffington post en Shutterstock