Een hele fijne week: dit staat er nieuw op Netflix deze week

dash and lily

Iedere week breidt Netflix zijn aanbod uit met nieuwe films en series. Met deze week o.a. een nieuwe ultieme kerstserie én – je raadt het niet – een nieuwe, grote kerst-avonturenfilm!

Series

Dash & Lily (seizoen 1)


Dé nieuwe Netflix-kersthit van dit moment is zonder twijfel Dash & Lily, gebaseerd op een boek. In deze ultieme romcom-serie vindt Kersthater Dash (Austin Abrams) een rood notitieboekje van de romantische Lily (Midori Francis). Ze dagen elkaar vervolgens uit en sturen berichten via het boekje. Langzaam aan beginnen ze – het is en blijft een romcom – gevoelens te krijgen voor elkaar.

Bad Banks (seizoen 2)


Seizoen 2 van het Duitse drama Bad Banks, met ‘onze’ Barry Atsma, staat sinds deze week op Netflix. De show draait om investeerder Jana die zich een weg baant door seksisme en egoïsme in de financiële sector. Doet ons een beetje denken aan Industry van Lena Dunha,

Aunty Donna’s Big Ol’ House of Fun (seizoen 1)


Het absurdistische comedy-trio Aunty Donna laat hun gestoorde sketches op ons los in het eerste seizoen van hun eigen serie, vol met songs en uiteenlopende personages.

The Liberator (seizoen 1)


Netflix zette deze week ook een hele bijzondere animatieserie online, The Liberator. Het is niet zomaar een animatieshow, maar een soort hybride versie waar ook live-action beelden in zijn verwerkt. Het verhaal, gebaseerd op een boek, draait om de Amerikaanse legerofficier Felix Sparks en zijn infanterie-eenheid. Ze vochten maar liefst 500 dagen lang voor de vrijheid van Europa.

Keizersvrouwen (seizoen 1)


De Nederlandse misdaadserie Keizersvrouwen, eerder uitgezonden op NPO 3, draait om de beschadigde vrouw, Xandra Keizer (Karina Smulders), die haar geconstrueerde leven inruilt door een escortbureau over te nemen. Dit brengt haar verleden in de drugswereld, waar haar moeder Sylvia een belangrijke rol in speelt, weer helemaal terug.

keizersvrouwen
Keizersvrouwen staat nu op Netflix.

Films

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Speelgoeduitvinder Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) had ooit de mooiste speelgoedwinkel van het land. Totdat zijn leerling Gustafson ‘m verraadde en Jeronicus veranderde in een knorrige oude man. Wanneer zijn geniale en opgewekte kleindochter Journey voor de deur staat, verandert zijn leven. Wil je meer kerst? Dit zijn alle kerstfilms die op Netflix verschijnen.

Fantasy Island


Fantasy Island, van de ultieme horrorstudio Blumhouse, lijkt op het eerste gezicht een ware droom. De mysterieuze Mr. Roarke (Michael Peña) laat al zijn eilandgasten baden in luxe op een afgelegen tropisch resort en zorgt dat ieders dromen werkelijkheid worden. Maar als deze ‘mooie’ dromen veranderen in nachtmerries, moeten de gasten het raadsel van het eiland oplossen als ze er ooit levend vanaf willen komen.

Verliefd op Cuba


Romcom-time! In Verliefd op Cuba krijgt de onlangs gescheiden Loes (Susan Visser) een belletje van haar dochter Maartje (Abbey Hoes): ze gaat trouwen met haar Cubaanse liefje Carlos (Rolf Sanchez). Samen met haar tienerzoon, ex en diens nieuwe vriendin reizen ze af naar Havana om Maartje tegen te houden. Loes had alleen nooit kunnen bedenken dat ze daar zelf valt voor de charmes van Juan (Jan Kooijman).

Almost Christmas


Weduwnaar Walter (Danny Glover) nodigt zijn vier kinderen thuis uit voor Kerst, de eerste keer sinds de dood van zijn vrouw. Maar… misschien had hij dat niet moeten doen. De kibbelende kinderen brengen een hoop drama met zich mee.

The Life Ahead


Een Holocaust-overlevende neemt een verbitterde straatjongen in huis. Saillant detail: de jongen heeft haar eerder nog beroofd. Er ontstaat een bijzondere en onverwachte vriendschap tussen de twee. Met Sophia Loren in de hoofdrol.

What We Wanted


In de Oostenrijkse dramafilm What We Wanted volgen we het huwelijk van een koppel dat maar niet zwanger kan worden. Het huwelijk wordt nog verder onder druk gezet tijdens een vakantie op Sardinië, waar hun buren de situatie alleen nog maar lastiger maken.

Documentaires

A Lion in the House


In de tweedelige, prijswinnende docu A Lion in the House, van filmmakers Steven Bognar en Julia Reichert, zien we hoe vijf kinderen met kanker en hun veerkrachtige families allerlei behandelingen en trauma’s doorstaan. Extra bijzonder: de docu is over een periode van zes jaar gefilmd.

Trial 4


Een rechtszaakdocu over Sean K. Ellis, die in 1993, toen hij 19 jaar oud was, wordt beticht vaneen executieachtige moord op een politieagent in Boston. Hij strijdt voor zijn onschuld en stelt politiecorruptie en racisme aan de kaak.

Bron: Superguide.nl