Eerste vrouwelijke rallyteam ter wereld komt uit Nederland

Rally rijden een echte mannensport? Niet meer! Tussen alle mannelijke deelnemers staat er dit jaar voor het eerst een ‘all female’ rallyteam aan de start van een woestijnrally. En die stoere vrouwen komen uit Nederland!

Het vijfkoppige damesteam staat vandaag aan de start van de achtste editie van de Libya Rally om zeven dagen lang door de Marokkaanse woestijn te racen. Deze crosscountryrally is met haar ruim 2700 kilometer een van de zwaarste rally’s ter wereld. Er doen zo’n 400 deelnemers mee in de motor-, auto- en vrachtwagencategorieën. De woestijnrace wordt gehouden van 14 t/m 21 april.

Grenzen verleggen

Het hele rallyteam bestaat uit vrouwen: niet alleen de piloot en navigator, maar zelfs de teammanager en de monteurs. Dat is uniek in deze door mannen gedomineerde sport! De dames doen mee in een geprepareerde Toyota Landcruiser HDJ80 in de categorie Auto/SSV/Buggy. Het doel van het team is het verleggen van grenzen en het overwinnen van onzekerheden.

onna-onna, de verzekeraar die zich nadrukkelijk richt op vrouwen, ondersteunt als trotse hoofdsponsor ‘s werelds eerste volledig vrouwelijke rallyteam in de strijd. onna-onna wil ondernemende vrouwen helpen zich financieel vrij te voelen. En vrij voelen begint met zelfvertrouwen: in het leven, op het werk, maar ook achter het stuur. Eerder organiseerde onna-onna met die missie al het Face your Fears Festival.

Rally?

Brengt deze Sahara-rally jou ook in Duizend en een nacht-sferen? Doe mee aan de onna-onna-winactie en maak kans op de ultieme masterclass Arabisch koken met vierdaags verblijf in Marrakesh.

Meedoen aan deze winactie is niet meer mogelijk. 

Beeld: Rachel van Lier-Rietveld/ Rachel Photography

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.