Eetbare lingerie

Denk je dat je het allemaal wel gezien hebt op het gebied van duurzaamheid. Mooi niet! Ook de lingeriebranche gaat er steeds meer aan geloven. Een beha of slip van sojabonen: de nieuwe trend voor Valentijnsnacht?

Bonen
Een Amerikaans bedrijf heeft lingerie ontworpen van de peulen van sojabonen, een restproduct van de productie van tofoe. Bij mij popt meteen de vraag op: waarom sojabonen? En: waarom lingerie? Er zijn al talloze duurzame materialen en de doorontwikkeling en uitvindingen hiervan is nog altijd in volle gang. Hulde! Hennep, Tencel®, organisch katoen …maar een soja-beha of sojaslipje? Ik vind het niet zo sexy klinken. Kijk, bij een lingeriesetje gemaakt van de hennep plant krijg je nog het hippie wiet-gevoel, laten we eerlijk zijn. Tencel®, zijdezacht en vrouwelijk. Maar soja? Dat roept iets viezigs op. Ik visualiseer meteen een lichtbruine drap dat zich tot een ondergoedje ontwikkelt. Niet sexy!

Eetbaar
Ik zeg: als we toch los gaan op het ontwerpen van spannende en vernieuwende lingerie, waarom dan niet echt eetbaar ondergoed produceren? En dan niet die lullige snoepkettingslip die met Valentijnsdag weer de schappen van de seksshops in wordt geslingerd, maar the full monty: brood-daar-zit-wat-in-lingerie of kip-het-meest veelzijdige-stukje-vlees-kip!-lingerie. Ik zie de slogans al hangen in de winkel.

Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn kruisje? Happy Valentine!

Beeld ©: Shibue Couture