Beste nieuws van de dag: het einde van ‘La Casa de Papel’ is nog lang niet in zicht

einde casa de papel

Terwijl we nog wachten op het vierde seizoen van La Casa de Papel – dat (veel) sneller lijkt te komen dan je dacht – heeft Netflix de serie stiekem alweer verlengd. En niet alleen met een vijfde, maar ook een zesde reeks.

Meteen door met opnames

De Spaanse televisiegids FormulaTV zegt zeker te weten dat Netflix verder gaat met de internationale hit. De opnames van het vijfde en zesde seizoen zouden in het begin van 2020 starten, op het moment dat het vierde seizoen op Netflix staat. Zoals voorheen zullen het vijfde en zesde ‘seizoen’ waarschijnlijk één afgerond verhaal vormen. De telling van La Casa de Papel is een beetje vreemd, omdat het eerste seizoen van de serie door Netflix in twee delen werd geknipt.

Lees ook: Jij en je vriendinnen kunnen allemaal Tokio zijn in deze La Casa de Papel-escapegame

Wie zit er nog in?

FormulaTV zegt de info te hebben van Vancouver Media, het productiebedrijf achter de populaire serie. De site meldt dat Álvaro Morte (De Professor) en Itziar Ituño (Raquel Murillo) sowieso terugkeren voor een nieuw crimineel avontuur.

La Casa De Papel

Over het vijfde seizoen is nog niets bekend (over het vierde weten we zelfs nog bijzonder weinig!), maar volgens FormulaTV worden de voorbereidingen al getroffen. Fans van de serie hopen dat de gemaskerde overvallers in het nieuwe seizoen op de internationale tour gaan. Alex Pina, de bedenker van La Casa de Papel, is daar niet op tegen maar wil wel graag het Spaanse karakter van de serie intact laten. Móchten Tokio, De Professor, Denver en de rest ooit naar het buitenland gaan, dan wordt het waarschijnlijk Latijns-Amerika.

Lees ook: Nieuwe trailer La Casa de Papel belooft bloedstollend seizoen

Populairste niet-Engelstalige serie

De verlenging is uiterst logisch, als je ziet dat La Casa de Papel de populairste niet-Engelstalige serie is op Netflix. Spaans is natuurlijk een echte wereldtaal, dus La Casa de Papel kan ook op veel fans in Zuid-Amerika rekenen. Naar verluidt is het vierde seizoen al in januari te zien op Netflix, exact een half jaar na het verschijnen van de derde reeks. Als de opnames van seizoen vijf echt zo vlot gaan, dan zien we dat deel waarschijnlijk ook nog wel in 2020.

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.