Eindelijk: kersverse vaders krijgen meer dagen verlof

Het is natuurlijk van de zotte: mannen die in Nederland maar twee vrije dagen krijgen wanneer ze vader worden. Gelukkig komt daar vanaf volgend jaar verandering in. Dan kunnen kersverse papa’s vijf dagen verlof opnemen.

En daar blijft het niet bij. Vanaf 1 juli 2020 komen er zelfs vijf hele weken (!) aanvullend kraamverlof bij. Dat staat in het wetsvoorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken, waarover hij later vandaag toelichting geeft.

De vijf dagen partnerverlof kunnen mannen direct na de geboorte opnemen, maar ook op een later moment binnen de eerste vier weken. De vijf weken aanvullend verlof die mannen vanaf juli 2020 krijgen, mogen in het eerste half jaar na de bevalling opgenomen worden. Deze periode kunnen vaders rekenen op 70 procent van het loon, uitgekeerd door het UWV.

Amen.

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar € 9,95 of 8 nummers voor € 19,95.

Bron RTL Nieuws | Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.