Elisabeth Moss: ‘Seizoen 4 van ‘The Handmaid’s Tale’ is het beste tot nu toe’

handmaid's tale

Hoewel eerst nog werd aangekondigd dat we seizoen 4 van The Handmaid’s Tale nog deze zomer konden verwachten, heeft Elisabeth Moss slecht nieuws. Het vervolg van de populaire serie kan namelijk nog wel even op zich laten wachten.

Lees ook:
Praise be: nieuwe seizoen ‘The Handmaid’s Tale’ komt nog dit jaar

Máár: daar is een hele goede reden voor. Aan Digital Spy laat Elisabeth Moss (June Osborne) weten: ‘Een van de redenen waarom het, afgezien van de timing, wat langer heeft geduurd, is dat we het dit jaar een soort van groter seizoen maken. We verleggen echt de grenzen van onze capaciteiten, qua productie, en we zijn veel onderweg.’

Elisabeth Moss

Ze vervolgt: ‘We zitten niet veel in een studio tussen vier muren, dus het is echt een groter seizoen en dat duurt een beetje [langer]. Ik ben sinds half januari al aan het voorbereiden in Toronto.’ Goede verklaring, lijkt ons. Wat er precies met June gaat gebeuren, was een groot raadsel aan het einde van seizoen 3. Wel was in ieder geval zeker dat ze wéér achterbleef in Gilead en bij haar poging om kinderen te redden, raakte ze ernstig gewond.

Arrestatie

Serena Joy (Yvonne Strahovski) werd gearresteerd in Canada, aangezien ze nog steeds wel June dwong om seks te hebben met Nick om haar een eigen kind te geven. Daar kan geen hulp in het verzet tegenop. De verwachting is dan ook dat het karakter van Moss haar opwachting gaat maken in Canada. Hier zal ze naar alle waarschijnlijkheid getuigen tegen de Waterfords.

Seizoen 4

Wat kunnen we nog meer verwachten van seizoen 4? Showrunner Bruce Miller licht een tipje van de sluier op en vertelt aan de Hollywood Reporter dat de serie dichtbij de bron blijft. ‘Mensen praten over hoe we verdergaan dan het boek, maar dat doen we niet echt.’ Hij legt uit: ‘Het boek begint en springt vervolgens 200 jaar in de tijd, met een academische discussie aan het einde van wat er is gebeurd in die tussenliggende 200 jaar.’ De serie volgt dan ook nog steeds de roman van Margaret Atwood, maar ze doen gewoon iets langer over wat de schrijfster slechts kort besprak in het boek. Hoe dan ook, in de herfst nog van dit jaar kunnen we The Handmaid’s Tale weer verder bingen.

Bron: Tyla | Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!