Kamala Harris’ stiefdochter Ella Emhoff sleept modellencontract binnen

Kamala Harris sierde onlangs de cover van Vogue, nu treedt haar stiefdochter wellicht binnenkort in haar voetsporen. Ella Emhoff is binnengesleept door modellenbureau IMG, en mag zich daarmee collega’s van Bella Hadid en Erin Wasson noemen.

Het modellenbureau doet goede zaken deze maand, want eerder tekende ook al inauguratie dichter Amanda Gorman bij het agency.

Van student naar model

Het is een nieuwe stap in het leven van de 21-jarige Ella Emhoff. Ze is de stiefdochter van vice-president Kamala Harris en dochter van Doug Emhoff, en stond nog niet eerder voor de camera. Ella studeert aan de Parsons School of Design in New York City, met een specialisatie in textiel. De interesse voor mode zat er dus al in, maar nu bestormt ze zelf ook de modellenwereld.

Gescout tijdens voorverkiezingen

IMG is een van de prestigieuste modellenbureaus van de wereld. Een blik op de modellen die er onder contract staan zegt al genoeg: onder andere Gisele Bündchen, Gigi and Bella Hadid, Stephanie Seymour, Lily Aldridge gingen Ella Emhoff al voor. Volgens de New York Times trok Ella direct de aandacht van CEO Ivan Bart tijdens de presidentiële voorverkiezingen deze zomer.

Brutaliteit

‘Het gaat bij modellen niet alleen meer om het uiterlijk, niet meer alleen om lichaamsbouw, lengte of geslacht”, aldus Ivan Bart tegen de New York Times. ‘Ella past met haar looks en persoonlijkheid precies in de tijd waarin we leven. Ze straalt een brutaliteit en vreugde uit.’

Ella zelf laat weten ‘behoorlijk verrast’ te zijn geweest toen ze benaderd werd door IMG. ‘Want toen ik jonger was, zag ik model worden nooit als een onderdeel van mijn levensloop. ‘Het is wel intimiderend en beangstigend om deze wereld binnen te gaan die hypergefocust is op jou en het lichaam’, aldus Ella.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ella emhoff (@ellaemhoff)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ella emhoff (@ellaemhoff)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: People| Beeld: Instagram
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.