Embrace your inner tokkie

tokkie

Elke donderdag behandelt VIVA een veelbesproken topic op het VIVA-forum. Deze week: Embrace your inner tokkie.

Als ze naast ons wonen storen we ons er mateloos aan, maar stiekem zijn we zelf ook allemaal weleens een (beetje) tokkie. Huispakken, panterprints, een flink potje schelden… Op welk tokkiegedrag betrap jij jezelf? De VIVA-forummers biechten het op.

 1. Ik heb meestal een flinke decolleté en scheld behoorlijk. En ik heb een keer iemand (welverdiend) heel hard in zijn ballen getrapt.
 2. Ik ben een keer bij een darttoernooi geweest. Je weet wel, met Van Barneveld en allemaal SBS-volk aan grote tafels met bier. En het was nog leuk ook.
 3. Ik zuip bier als een vent en uit een flesje. Als ik rook dan is het shag. De baal klem ik onder mijn oksel tijdens het draaien.
 4. Ik zou blij zijn met een roze panterprint huispak.
 5. Ik rook en heb een keer de buurvrouw de huid vol gescholden. Enorm tokkie.
 6. Ik lach te hard, moet nog steeds grinniken als iemand een scheet laat, kan het niet laten om mee te brullen met André Hazes (ongeacht waar ik ben), vind het nog steeds grappig om even met mijn bierflesje te schudden en iemand te besluipen (is bier drinken als vrouw ook nog steeds tokkie?). Ik kan het niet helpen maar als ik een zwembad zie moet ik een bommetje doen en als ik een wind moet laten zeg ik nog steeds ‘trek eens aan mijn vinger’. Voor de goede orde: ik zie er super kakkineus uit, ben hoog opgeleid en heb een keurig groot en duur huis. De buitenkant is dus toch misleidend.
 7. Ik kom uit een kakkersfamilie, maar volgens mij ben ik meer een tokkie. Ik doe graag truitjes aan met wat zichtbaar decolleté en draag grote oorbellen. Ik hou stiekem ook van dierenprintjes en ik zeg soms: ‘kut’ en ‘shit’. Ook heb ik geblondeerde highlights en een (kleine) tattoo.
 8. Ik lees als ik de kans krijg graag de Weekend of de Privé. Terwijl ik bij de kapper zit, in een volksbuurtje, waarbij ik mijn highlights laat highlighten.
 9. Wordt een Ugg-verslaving ook als tokkie gezien?
 10. Ik heb een tokkienaam en ik ben gisteren naar de zonnebank geweest. Mijn thuishaarverfje is iets te donker uitgepakt en door mijn zonnebankkleurtje steken mijn anders zo natuurlijk uitziende gebleekte tanden veel te wit af. Ik rook, heb een jeugd gehad die je gerust tokkie kan noemen en ik heb een tattoo die in de jaren 90 nog heel hip was. En om het beeld compleet te maken, heb ik sinds deze week een WW-uitkering. Ter compensatie hoop ik dit jaar af te studeren, is mijn huis ingericht met vintage en design, voel ik mij compleet op mijn gemak in (mantel)pak, praat ik met een ‘r’ waar de kinderen van kinderen voor kinderen jaloers op zijn, kan ik een goede rode wijn erg waarderen en hou ik van Franse chansons en kunst. Ik zit eigenlijk in een continue identiteitscrisis.
 11. Ik ben gek op panterprintjes en de kleur roze. Ik rook, draag Uggs en heb een chihuahua.
 12. Ik drink bier uit blik van de Aldi en ik droom van een stacaravan op een drukke camping.
 13. Ik praat openlijk en zonder schaamte over sex tegen m’n vent, ook al is het in de supermarkt. Ik vloek veel en hou van panterprint, steentjes en glitter. Ook heb ik belachelijk lange nagels en kauw ik de hele dag door op kauwgom (wel met mijn mond dicht).
 14. Ik houd van glitters, roze, goud en dierenprintjes. Ik luister veel naar André Hazes en Django. Ik ben ieder weekend wel één dag aangeschoten of dronken. Ik scheld mensen verrot als ik autorijd en ben in staat ook nog uit te stappen. Ik heb een Playboy-handdoek en luister naar Belle Perez. Laatst zei een vriendin: als ik met jou ben, voelt het soms als ‘Dames in de dop’. Maar verder zie ik er wel altijd netjes gekleed uit en kan me heel keurig voor doen. Ik zuip soms champagne uit de fles. Ben ik een oppertokkie?
 15. Voedsel kent bij mij twee belangrijke criteria: lekker en veel. Ik ben gek op afhaalhinees en snert uit blik. Ik doe al mijn boodschappen bij de Duitse budgetsupermarkten. Ik luister regelmatig piratenmuziek, al is dat reuze tongue-in-cheek. Ik drink overal cola bij. Ik spreek dialect of met een tragisch accent. Ik serveer altijd boerentapas op verjaardagen. Ik ken alle grote Hazesteksten uit mijn hoofd. Ik ben opgegroeid in een eenoudergezin en we moesten rond komen van een soort van uitkering, ik heb altijd een of ander familielid dat in de bak zit, net verdacht is, of iets doet ‘in de import en export.’ Ik ben opgegroeid in een rijtjeshuis. Als mijn kinderen naar bed zijn, spreek ik het grofste Oost-Gronings beïnvloede Nederlands denkbaar. Ik zing graag mee met De Sjonnies en mijn lievelingseten is capucijners uit blik met stroop en uitgebakken spekjes.

Beeld: Getty Images

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.