‘Zó had Emily Cooper zich eigenlijk moeten kleden in de serie’

emily in paris seizoen 2

Niemand vond de serie ‘Emily in Paris’ echt goéd, maar toch smulden we er allemaal van. Naast het acteerwerk en het scenario kwam er ook een flinke bak kritiek op de eh, eclectische outfits van hoofdrolspeler Emily Cooper.

Met haar torenhoge hakken, kleurrijke baretjes en flashy jassen is Emily Cooper een opvallende verschijning tussen de sophisticated Parisiennes. Volgens veel kijkers hadden haar bijna cartooneske outfits dan ook weinig met mode te maken. Het idee was dat Emily de nieuwe Carrie Bradshaw zou worden, maar dat plan kwam niet bepaald van de grond.

Klassieke loafers

Opvallend genoeg kleedt hoofdrolspeler Lily Collins zich buiten de camera’s om wél als een geloofwaardige social media-expert in Parijs. Volgens Mathilde Carton, hoofd fashion van de Franse Grazia, draait stijl in Parijs vooral om nonchalance; alsof je vooral niet te lang over je outfit hebt nagedacht.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Emily Cooper

Applaus

Dat is precies de look die Lily uitstraalt in haar vrije tijd. Ze werd in Los Angeles door paparazzi op de kiek gezet in een rode coltrui, een jeans met een lichte flare en een olijfgroene oversized jas. Ze maakte de outfit af met een paar klassieke Gucci loafers. In december werd ze ook al gefotografeerd in een outfit die kan rekenen op applaus van modeminnend publiek. Toen droeg ze een licht gescheurde jeans, een leren jas, matching suède ballerina’s en een Chanel tas. Modieus zonder dat het er duimendik bovenop ligt.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Critici hebben goede hoop dat het nog niet te laat is voor Emily en ze voor het tweede seizoen een grondige make-over verdient. Waarschijnlijk is het al opgelost als Lily voortaan haar eigen garderobe meeneemt naar de set. Voilà!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Vogue. Beeld: Getty, Brunopress
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen. @susandalstra