En de Nederlandse Coca-Cola light man is…

coca-cola light man

Ja hoor, hij is bekend! De man die is gezegend met looks om van te watertanden en die bovendien ook nog eens handig, charmant, sportief en grappig is. Oftewel: de Nederlandse Coca-Cola light man!

Donderdag 5 juni was het zover: toen stonden de zes finalisten op de mat van de Amsterdam ArenA om deze felbegeerde titel in de wacht te slepen. Eén blik op de mannen en het was duidelijk: dit was geen gelopen strijd. Steve, Stijn, Leon, Niels, Robin én wildcardwinnaar Freek zagen er alle zes uit alsof ze zó uit een boxershortcatalogus kwamen wandelen. Aan VIVA’s hoofdredacteur Gijsje, Lonneke Nooteboom (eigenaresse modeblog Style my Day) en Suzanne Pater (brand activation manager Coca-Cola light) de loodzware taak om de winnaar hier uit te kiezen. Anouk Smulders presenteerde het event en verklapte weleens zwaardere werkdagen te hebben gehad. Kunnen wij onszelf zo voorstellen.

Maar de heren moesten meer doen dan alleen wat paraderen. Er was werk aan de winkel! De finalisten moesten vier looprondes afleggen. Ze trapten af met de zogenaamde Bob de Bouwer-ronde: hoe handig zijn deze knapperds eigenlijk en kunnen ze een beetje timmeren? En ja hoor: de ene na de andere spijker ging er in. In de tweede ronde moesten de heren de jury om hun vinger winden en laten zien hoe charmant ze wel niet zijn. Wildcardwinnaar Freek liet zien dat hij niet alleen knapper dan knap is, maar ook nog eens een aardig potje gitaar kan spelen. De derde ronde! Tot vreugde van het publiek gingen de jasjes uit en werd er lekker met de spieren gerold. Sommige heren hielden het bij wat dumbell-oefeningen, andere – zoals Leon in de foto hieronder – deden push-ups met een dame op hun rug. Welja! In de vierde en laatste ronde mochten – joepie! – de shirts uit. Met ontbloot bovenlijf maaiden de mannen – à la Andrew Cooper in de Coca-Cola light reclame – zogenaamd het gras van de ArenA. Het ene na het andere wasbordje kwam voorbij. Kiezen, hoe dan?!
Toch lukte het de jury om een winnaar uit te roepen. Er was namelijk één finalist die extra opviel: Stijn, die een tikkie minder breed en groot is dan de andere vijf heren, maar daardoor juist iets liefs heeft. De underdog, dus – maar daar houden we van. Gefeliciteerd, Stijn! Hij is de nieuwe Nederlandse Coca-Cola light man en mag met drie vrienden naar Berlijn.

VIVA’s videoteam maakte een verslag van het event. Bekijk het hier!

Fotografie: Anke van der Meer