Euro Shopper-gemis

emmy

De scharreleieren, cornflakes, hazelnootpasta, pannenkoekenmix en Chinese nasi zijn deze week de eerste slachtoffers. Daarna zullen alle schappen in de Albert Heijn voortaan Euro Shopper-vrij zijn. Wáár moet ik dan goedkoop wc-papier kopen?

Vrek
Ik ben geen enorme fan van de Euro Shopper, ben van huis uit nogal een merkenfreak (Calvé pindakaas is de enige pindakaas) en geef dan ook de voorkeur aan een merk of anders het Albert Heijn huismerk. Maar voor sommige dingen, waaronder dus wc-papier, grijp ik altijd naar het goedkoopste van het goedkoopste. Want zeg nou zelf, wie geeft er graag zijn of haar zuurverdiende centen uit aan aluminiumfolie, handzeep, vuilniszakken en andere huishoudelijke dingen? Ik ben wat dat betreft gewoon een beetje gierig.

Trending topic
Tot mijn verbazing was het verdwijnen van Euro Shopper producten groot nieuws. Op het internet was het duidelijk een trending topic, mijn Facebook stond er vol mee, in de kranten werd er over bericht en volgens mij zag ik het zelfs ook nog even voorbijkomen op het journaal. Ik begrijp dat wel. De rood-witte producten liggen al sinds 1995 in de schappen. Iedere consument heeft zo zijn of haar eigen producten van zekere merken. Zo koopt een vriendin van mij altijd Bolletje beschuit, maar crackertjes van het huismerk van de Dirk. Ik bedoel maar, je raakt toch aan je eigen merkjes gehecht.

AH-momentje
Dus geen wonder dat half Nederland direct ontstemd was bij het horen van dit droevige nieuws. Maar toen, toen hoorde ik dat de Euro Shopper-begrafenis geen ramp is. Want hoewel ik aanvankelijk dacht dat ik nu nooit meer goedkoop wc-papier kon scoren bij de Albert Heijn, blijkt dat er gewoon een nieuwe lijn komt. AH Basic. En dat is dus eigenlijk precies hetzelfde als de Euro Shopper. Hele heisa om niets, hele slimme marketingtruc van de AH, zo kan ik eigenlijk concluderen. Maar ik ben tevreden dat goedkoop wc-papier kan nog steeds cheapy cheapy aangeschaft worden!

Bron foto: p373