Ex-man overleden Amy Winehouse eist deel van haar erfenis

Amy Winehouse

De ex-man van Amy Winehouse eist acht jaar na haar dood een deel van haar erfenis. Blake Fielder-Civil, zoals de man heet, zegt daar recht op te hebben, meldt The Sun.

Het gaat om een miljoen Britse pond, wat neerkomt op zo’n 1,1 miljoen euro. En dat is veel, zeker omdat de zangeres maar twee jaar getrouwd was met Blake en hem na de scheiding 250.000 Britse pond betaald heeft.

Lees ook: Amy: ‘Als we eenmaal seks hebben, krijg ik er geen genoeg van’

Alcoholvergiftiging

In juli 2011 overleed de zangeres op 27-jarige leeftijd door een alcoholvergiftiging. Ze had geen testament op laten maken, waardoor haar ouders haar landgoed van ruim 3,5 miljoen euro erfden. Blake zegt nu acht jaar later recht te hebben op een deel van dat landgoed.

Waarom Blake daar nu pas mee komt, is niet helemaal duidelijk. Advocaten in The Sun leggen uit wat Blake’s kansen zijn. Als bij dat bedrag vermeld staat dat het een zogeheten ‘clean-break’ is, kan Blake fluiten naar zijn aandeel. Zo niet, dan maakt hij misschien wel kans.

Blame it on the…

De twee ontmoetten elkaar in 2005 en trouwden twee jaar later. In 2009 gingen ze uit elkaar. De vader van de zangeres geeft Blake niet de schuld van haar dood, maar neemt hem wel iets anders kwalijk. ‘Ik geef hem de schuld van veel dingen. Door hem kwam ze op het pad naar harddrugs’, zei hij in 2011 tegen The Sun.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: ANP, The Sun | Beeld: ANP