Waarom? Deelnemers zonder goede reden weggestuurd bij ‘Ex on the Beach: Double Dutch’

ex on the beach 2020

Waarom is ons nog niet helemaal duidelijk, maar de makers van Ex on the Beach: Double Dutch hebben een nieuw spelelement toegevoegd aan het programma. Vanaf nu kunnen kandidaten ook naar huis worden gestuurd. 

Dat heeft alles te maken met de ‘EXtra powers’ die de aanspoelende exen krijgen toebedeeld. De een krijgt als extra machtsvertoon dat hij of zij zelf mag bepalen met wie hij op date gaat of waar hij slaapt. De ander mag iemand naar huis sturen.

Bye Laurence

En een al te beste binnenkomer is het niet. Vorige week arriveerde Robin Sterk, de ex van Lynn, bij de villa. Hij moest vrijwel direct iemand naar huis sturen. De nieuwkomer twijfelde tussen Olivia en Laurence op basis van een toch wel logische reden: hij was letterlijk nét aangekomen en had nog met geen van beide dames gepraat. Uiteindelijk koos Robin voor Laurence, die met een flink tranendal afscheid nam van haar huisgenootjes. Het is natuurlijk niet waarop je hoopt als je meedoet aan een programma dat normaal gesproken draait om de aankomst van exen, niet om het vertrek van deelnemers.

Wow! Lie uit ‘Ex on the Beach’ herken je bijna niet terug op deze oude foto’s

Alessio

Na Robin spoelt look-a-like Kim Kardashian Nicole aan. Ook zij moet bij binnenkomst iemand naar huis sturen en moet kiezen tussen haar ex Dante of de volstrekte vreemde Alessio. Na een date met Alessio, waarvan wij inmiddels weten dat het een redelijke norse lul is, komt ook Nicole erachter dat er met Alessio niet echt veel te lachen valt. ‘Het is spijtig, maar het is niet anders,’ deelt ze de Italian Stallion mede.

Warm welkom

En nogmaals: een heel leuke binnenkomer is het niet. EOTB-Lynn krijgt te maken met een acute vorm van luduvudu, want Alessio vond ze toch wel heel leuk (waarom is ons niet echt duidelijk). Gevolg: Lynn reageert zich woest af op Nicole, die letterlijk nét binnenkomt in de villa. Wanneer Nicole dan ‘per ongeluk’ ook nog Lynn’s kamer uitkiest om zich even op te maken, barst Lynn los. “Er zijn genoeg andere kamers waar je je klaar kan maken. Snap je niet dat ik gewoon even tijd voor mezelf nodig heb? En dat dat niet gaat in een kamer waar de persoon is die net mijn guy weggestuurd heeft. Dat kan toch niet?! Dat is toch raar?!”

Je zou denken dat de makers deze nieuwe feature toevoegen voor wat extra sensatie. Maar ten eerste, Ex on the Beach: Double Dutch is ook zonder deze grimmige feature al vrij sensationeel. Ten tweede blijft de gehoopte sensatie juist uit. Tot tweemaal toe vervalt de groep in een depressieve stemming in plaats van dat er gefeest wordt. De makers hebben nog niet gereageerd op onze vraag over het waarom achter dit nieuwe element. Misschien waren alle kamers vol?

Is dit het bewijs dat ons Harrie terugkeert in ‘Ex on the Beach: Double Dutch’?

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.