Waarom dit seizoen van Expeditie Robinson het beste ooit wordt

Gisteren ging ‘Expeditie Robinson’ na maanden wachten eíndelijk weer van start. Oké, we moesten even schipperen tussen ‘Boer zoekt Vrouw’ en het survivalprogramma – keuzes, keuzes -, maar wat was het weer ouderwets genieten.

Want ja, het twintigste seizoen belooft ‘een hoop verrassingen’, aldus nieuwe presentator Kaj Gorgels. Maar niet alleen daarom denken wij dat dit het beste seizoen ooit wordt. Want tel Royke Donders op een eiland op bij Rob – man man man, hier word ik niet vrolijk van – Geus, en dit moet toch de meest prachtige televisie van dit jaar worden?

Tekst gaat verder onder tweets.

Regenpak

Alleen namelijk al de vooruitblik dat de stylist van het Zuiden in een regenpak op het strand zit, laat ons hart sneller kloppen. Maar wacht even, zeggen de stukjes in het intro niet al heel veel over hoe ver iedereen gaat komen? Want waar we sommige kandidaten wél bij proeven zien, zien we anderen vooral in het water of in de jungle. Interesting

Roy Donders

Zwemmen

Dan Akwasi, de schat. Doet mee aan Expeditie Robinson en heeft net één dag zijn zwemdiploma. Gelukkig was daar Fien die hem met haar zalvende woorden naar het droge wist te loodsen. En je kunt veel zeggen over de ‘woordenkunstenaar’, maar hij doet het wel mooi even.

Kamp Noord

Ondertussen lijkt de hel al losgebarsten in Kamp Noord. Want waar Zuid in volle harmonie bezig is met hun onderkomen, is het chaos ten top aan de andere kant. Iedereen praat door elkaar, Shary-Ann is er nu al klaar mee (snappen we) en Mariana Verkerk voelt zich hélémaal genegeerd. Dan denk je alles gehad te hebben, komen oud-winnaars Carlos en Fatima óók nog eens met een taart. We dachten dat dit Expeditie was en geen vijf sterren resort? Nou goed, we zitten volgende week in ieder geval weer braaf voor de buis gekluisterd.

Duivelseiland

En hoewel het pas de eerste aflevering was, hadden wij gelijk al die typische stalen Robinson-zenuwen te pakken. Want zoals bij ieder seizoen geldt: niets zo k*t dan als eerste deelnemer afvallen en het eiland moeten verlaten. Dus wat waren we blij – pas op, spoilers, toen bleek dat Rijk, Rob, Berdien en Eva niet naar huis moesten, maar naar Duivelseiland mochten gaan. Dingetje is wel dat de stemming tot een dieptepunt is gezakt. Rijk vraagt zich hardop af ‘of ‘ie nog wel mee wilt doen’ en ook Rob zien we mopperen. Oh, this is gonna be so much fun. 

Bron: The Best Social Media | Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!