Verliep déze proef tijdens ‘Expeditie Robinson’ niet helemaal eerlijk?

Niet eerlijk Expeditie Robinson

De kandidaten worden listiger, de bondjes minder waard en immuniteit was nog nooit zo belangrijk. Ja, ook de laatste aflevering van Expeditie Robinson was er weer een voor in de boeken. Met een hoofdrol voor: Mariana.

Let op: spoilers!

Toch vinden kijkers ook dat Expeditie Robinson niet helemaal eerlijk verliep. Maar daarover later meer. Allereerst stelt Shary-An Hugo de vraag die heel Nederland bezighoudt: ‘Vind je mij een echte Robinson?’ De tv-kok kan niet anders dan daar ontkennend op antwoorden, wat bij de zangers weer niet goed valt. Euh, wie vroeg het nu?

Lees ook:
Kijkers niet te spreken over spel in ‘Expeditie Robinson’

Proef

Dan de proef. Heel Nederland heeft nog nooit zo fanatiek Tim aangemoedigd om te winnen. Of ja, wij in ieder geval wel dan. Coronel springt als een ware ballerina door de touwen heen, maar ‘Cleven’ zit hem op de hielen. En welke kant moet je ook alweer opdraaien Yvette? Lefty loosy, righty thighty hebben we altijd geleerd. Of gewoon links los en rechts ramvast natuurlijk.

Niet eerlijk Expeditie Robinson

Tim kiest Mariana om mee te gaan naar finalisteneiland en verlost haar daarmee voor even van de ‘Fien-familie’. Mag deze vrouw een standbeeld? Het model bloeit helemaal op wanneer Hugo – die ze pas voor het eerst in levende lijve ontmoet – haar meeneemt op expeditie en al het voedsel laat zien. Ondertussen speelt Shary-An nog steeds dubbelspel, maar dat weet de rest nog niet. En dan: het duel. Tim laat uiteindelijk de emmer als eerste vallen, maar kijkers zijn nogal in de war: kon de zangeres überhaupt de proef verliezen? Wanneer ze namelijk haar voeten aan de grond zet op het eind, blijft de emmer nog steeds op z’n plek. De verdenking is dan ook dat het spel niet hélémaal eerlijk verliep.

Geniale plottwist

Doordat Tim mee terug moet naar de Eilandraad, is het nog spannend voor Mariana tegen de Fien-familie. Wanneer haar plannetje dan ook gelukt is, is het hoofd van het model goud waard. Ook Fien zag de bui al hangen wanneer nog een extra elfde stem uit de hoed wordt getoverd. Well played, Mariana, well played.


Bron & beeld: Twitter
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.