6 x Fairtrade Must-Haves

Fairtrade is een ding. Er zijn inmiddels 27000 verschillende Faitrade producten op de (Nederlandse) markt, terwijl het in 1988 begon met 1 (!) pak koffie. En omdat het op 10 mei dan ook nog eens World Fair Trade Day is, ga jij natuurlijk heel hard een van deze lekkere fairtrade items shoppen.

1. Myomy Paper Bag
Myomy Paper Bags zijn prachtige tassen van erg mooi leer, afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad bij boerenfamilies. Er wordt bovendien gewerkt in fairtrade werkplaatsen. Henk Schiffmacher ontwierp bovendien een toffe limited edition met tattooprint.

2. Mud Jeans
Het KAN. Een mooie (!) spijkerbroek aan het lijf die ook nog eens fairtrade is. En je hoeft er niet eens eentje te kopen: een spijkerbroek van Mud Jeans leasen kan ook. Hoe verstandig is dat?

mudjeans

3. Inti Knitwear
In de winkel Nukuhiva van Floortje Dessing verkopen ze onder andere het Nederlandse label Inti Knitwear: indrukwekkend mooi handgemaakte knitwear, gemaakt door vakmensen uit de bergen van Ecuador.

intiknitwear

4. Studio Jux
De kleding van Studio Jux wordt fairtrade gemaakt in Nepal en is echt belachelijk beeldschoon. Ze maken bovendien gebruik van unieke materialen zoals biologisch katoen & hennep.

5. De chocoladekoekjes van John Altman 
Dammit, de chocoladekoekjes van John Altman zijn vrij goddelijk. En niks geen schuldgevoel tijdens het eten, want deze chocolade is op en top fairtrade.

6. Lovestory Bracelet
Dit armbandje van het fairtrade merk A Beautiful Story moet natuurlijk onmiddellijk aan je pols. Overigens verkoopt dit label niet alleen armbandjes maar ook ringen, kettingen, armbandjes en – bij black-outs – waardebonnen!

 

abeautifulstory

 

 

World Fair Trade Day
10 mei is het World Fair Trade Day: de dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor de impact van eerlijke handel voor miljoenen boeren in ontwikkelingslanden. Door je eigen Fairtrade moment te creëren kun je de wereld ook beetje bij beetje helpen veranderen. Rondom World Fair Trade Day krijg je in supermarkten en Wereldwinkels korting op diverse Fairtrade producten.