Dom Bontje of slimme stunt? Famke Louise shopt bont en haalt woede van fans op de hals

Een typische ‘dom bontje’ actie of een stunt om meer kijkers naar haar nieuwe documentaire te trekken? Hoe dan ook: Famke Louise postte vandaag een foto waarin ze naast honderden bontjassen te zien is. De zangeres krijgt bakken kritiek over zich heen. 

Via Instagram Stories deelde de 21-jarige zangeres een foto waarop te zien is hoe ze op een buitenlandse straatmarkt langs honderden bontjassen wandelt. Famke vroeg zich in haar stories af welk bontje haar het beste zou passen. Na enkele minuten was de update van haar stories verwijderd.

Jakka met bontkraag

Volgens de vlogger was de inkoop onderdeel van haar kledinglijn FL by Famke Louise, die ze morgen lanceert. In het tweede deel van haar documentaire op Videoland wordt de totstandkoming van die lijn, toepasselijk genaamd ‘Jakka met bontkraag’, gevolgd.

In de korte tijd dat haar bontfoto online stond, kon Famke (954.000 Instagramvolgers) rekenen op een stroom aan negatieve reacties. Veel van haar volgers zeggen het beeld walgelijk te vinden. Toch is de plaatsing van de foto (en het verwijderen daarvan) opvallend: zou Famke – die vorig jaar door de Bont voor Dieren werd uitgeroepen tot Dom Bontje – echt zo dom zijn of zou ze gewoon wat reuring voor haar docu willen creëren?

Dom Bontje

Vorig jaar won Famke de ‘prijs’ voor Dom Bontje omdat ze volgens de organisatie het verkeerde voorbeeld geeft aan de jeugd door bont te dragen. In aanloop naar de uitreiking stond Famke weliswaar stil bij dierenleed, maar dat was volgens de Bont voor Dieren niet genoeg. Famke werd in november genomineerd omdat ze niet alleen bont draagt, maar er ook nog over zingt. De zangeres weigerde de bijbehorende oorkonde in ontvangst te nemen.

Het management van Louise heeft nog niet op de ophef gereageerd.

famke louise jakka met bontkraag
Bron: Dumpert

Banner

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.