Fan van ‘Emily in Paris’? Dan wil je deze serie ook zien

Emily in paris serie

Influencer worden door wat foto’s van een croissant te maken. Emily in Paris overkwam het, maar erg realistisch is het natuurlijk niet. Toe aan toch een flinke dosis humor en realiteit? Dan moet de serie Amsterdam Ave regelrecht op je watchlist.

Waarom? Nou, omdat de serie in de eerste plaats geproduceerd is door een bijna geheel vrouwelijke crew. Daarnaast geeft de show een nét wat realistischer van leven in het buitenland. Nee Emily, je kunt niet overal très voorzetten en daarmee wegkomen.

Emily in Paris-serie

Amsterdam Ave speelt zich namelijk deels in ons eigen kikkerlandje af en deels in New York. Twee vrouwen, een Nederlandse en Amerikaanse, wisselen van plek om zo hun dromen waar te maken. Neem Maya: zij woont met haar verloofde Jordi in Amsterdam. Maar een auditie voor de Manhattan Academy of Dramatic Arts laat ze natuurlijk niet schieten. En dat maakt dat ze voor een moeilijke keuze staat.

DJ

Ook Kyran is klaar om haar leven compleet om te gooien. Ze wil maar wat graag dj worden, maar als Indiaas-Amerikaanse vrouw zijn er heel wat verwachtingen vanuit haar familie. Toch durft ze het aan: ze schrijft zich in voor een dj-wedstrijd in Amsterdam en wordt geselecteerd! Kyran besluit haar koffers te pakken en het avontuur aan te gaan.

Switch

Maar wat hebben de twee vrouwen gemeen? Nou, niet alleen dus dat ze voor zichzelf kiezen, maar Kyran en Maya ontmoeten elkaar online en besluiten van plek te ruilen. Ook spelen er grote Amerikaanse én Nederlandse namen in zoals Catherine Curtin (Orange is the New Black en Stranger Things). Enthousiast geworden? Heel de serie is híer te bekijken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!