Fashionblogger stelt zich voor

Ik tik mijn eerste blog voor Viva.nl in een joggingbroek, met vier uur slaap-wallen en een drie dagen later-coupe. Een erfenis van een fantastisch weekend in het altijd glamorous Someren.

Traanogen door mijn verdroogde lenzen vertroebelen het zicht op mijn beeldscherm. Ik zie mijn reflectie in het raam en vraag me af wie er ook maar één modeblog van deze greppelslaapster serieus zou nemen. Hopelijk toch een paar. De Viva-lezeresen.

Vreugdedans voor Viva

Mijn droom komt namelijk uit; Ik mag bloggen voor Viva. Dat klinkt misschien licht melodramatisch, maar is zeker niet overdreven. Ik houd van Viva. Van haar scherpte, haar eigenzinnigheid, haar zelfspot, haar humor. De mail die van mij Vivablogster maakte, liet me in mijn karakteristieke vreugdedansje – een mix van ballet en cheerleading – losbarsten. Om mijn reputatie na twee alinea’s niet meteen aan flarden te tikken: het was een vreugdedansje op een paar zeer fashionable rode Nike-sneakers.

Mode light
Wie ben ik? Mijn naam is Marlies. Een down to earth, klungelige, fair fashion-minnende, Star Wars-kijkende modeliefhebster met een licht hysterische verzameling jasjes, schoenen en sjaals en een verslaving aan rokken en bordeaux. De kleur, niet de wijn. Vraag me niet naar de nieuwe collecties van designers, ik zal onwaarschijnlijk teleurstellen. Ik houd van simpele, begrijpbare mode. Van outfits die kloppen, maar dat niet uitschreeuwen.

En dat is precies waar ik over zal schrijven. Mode light. Al twee jaar lang spui ik mijn hersenspinsels op Fashionchick.nl en dat ga ik nu ook op Viva.nl doen. Tenminste. Als dat na deze blog nog mag. Als de redactie mij de zonde van  een vale, zwarte joggingbroek kan vergeven. Jullie zullen het snel genoeg merken.

Bron foto: eigen bezit