Feelgood video’s: Wees blij met jezelf

Hoe stond jij vanochtend voor de spiegel? Was je blij met jezelf of kan je nog wel een steuntje in de rug gebruiken? De hits van deze zomer helpen je een beetje op weg.

Every inch of you is perfect from the bottom to the top,’ zingt Meghan Trainor in haar zomerhit ‘All about that bass’. Het hele nummer gaat over jezelf accepteren en zelfverzekerd zijn welke kledingmaat je ook hebt. In de Today Show vertelde ze dat ze jarenlang heeft geworsteld met haar zelfbeeld. Meghan is niet de enige met die positieve love yourself boodschap deze zomer.

Het nieuwste nummer van John Legend past ook helemaal in het rijtje. In de videoclip van ‘You&I (Nobody in the world)’ komen tientallen vrouwen in beeld die kritisch naar zichzelf kijken in de spiegel terwijl Legend zingt: ‘Guess you don’t know, that you’re beautiful’. Zijn vrouw Chrissy Teigen en transgender actrice Laverne Cox, uit ‘Orange is the New Black’, zijn ook te zien in de clip.

Blij met jezelf zijn, is ook het idee achter het nieuwste nummer van Colbie Caillat Haar nummer ‘Try’ gaat over wat vrouwen allemaal doen om leuk en mooi gevonden te worden. Volgens Colbie moeten we dat een beetje leren loslaten: ‘Take your make-up off. Let your hair down. Take a breath. Look into the mirror, at yourself. Don’t you like you? Cause I like you.”

Wat vind jij van deze positieve boodschap in videoclips? Zou je dat meer willen zien?

Beeld: Google