Must see: een film over het iconische leven van Cher is in de maak

Cher

We houden van Cher, en niet alleen om de iconische muziek die ze maakt. Cher is een iconische ster die niet gemist mag worden. Al is het alleen maar om haar rol in de Burlesque film – mocht je deze film nog niet gezien hebben, dan is dit het perfecte moment om dat wél te doen. En nu gaan we nog meer zien over het leven van de zangeres en actrice, een film over haar leven is namelijk in de maak.

Het is uiteraard niet de eerste ster waarover een film wordt gemaakt. Na het succes van de films over muzieklegendes zoals Elton John (Rocketman) en Queen-frontman Freddie Mercury (Bohemian Rhapsody) was het tijd voor meer. Inmiddels zijn er al films over het leven van Elvis Presley én Whitney Houston in de maak, maar nu blijkt Universal ideeën te hebben om een film te maken over nóg een grote artiest: Cher.

Cher: the movie

Op 20 mei vierde de zangeres en actrice haar 75e verjaardag. Daarbij trakteerde ze haar fans op het fijne nieuws dat er een film over haar leven in de maak is. De film wordt gemaakt door haar ‘dierbare vriend’ Eric Roth, die ook A Star Is Born schreef. Ze schrijft dat ze niet kan wachten.

Haar iconische leven

Waarom het nou juist Cher is die een film verdient? Niet alleen omdat ze een paar grote nummers op haar naam heeft staan – If I Could Turn Back Time – maar eigenlijk vooral om haar als persoon. Haar unieke humor, visie én gevoel voor mode is iets om zeker naar uit te kijken. Want ze heeft toch zeker een paar iconische modemomenten gehad waarmee ze de rest van de wereld wist te shockeren. En juist daarom houden we zo van haar.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: The Guardian | Beeld: Getty Images
Viva's Avalon (29), woonde een jaar in Valencia om de Spaanse taal te leren, maar leerde hier vooral de Spaanse menukaart én de wijnen kennen. Inmiddels is ze weer terug in Amsterdam met hondje Sjaakie waarmee ze graag door het park of bos wandelt. Eenmaal thuis is ze vooral bezig met haar kamerplanten in leven houden of koken voor vrienden. Volg haar avonturen op IG: @avalon_b.