Voor de fitgirls onder ons: er bestaat nu quinoa-bier

quinoa-bier

We weten heus dat alcohol niet per se bij een gezonde levensstijl hoort. Maar af en toe een biertje of wijntje drinken is wel zo lekker en gezellig dat we ons drankje niet zo snel in de ban zouden doen. Hoe je het drinken van alcohol toch zo gezond mogelijk kan houden? Door een quinoa-biertje te bestellen, bijvoorbeeld.

Naast bloemkoolpizza’s en broccolirijst bestaat er tegenwoordig ook zoiets als quinoa-bier. De Belgische bierbrouwerij Belgium Brew Factory heeft namelijk bier op de markt gebracht waarin niet tarwe, maar quinoa het belangrijkste ingrediënt is. Volgens de bierbrouwer is het bier – dat de naam Quinox draagt – een stuk gezonder dan gewoon bier en ‘vlot doordrinkbaar’.

Onderzoek

Het ontwikkelen van het biertje ging niet zonder slag of stoot: het bierbedrijf deed er een jaar over en nam twee topkoks en een voedingsdeskundige in de arm om het bier te maken. ‘We hebben er een jaar onderzoek voor gedaan’, zegt bierbrouwer Nicolas Verschueren tegen Editie NL. ‘Het was een heel ander proces om het bier te maken, omdat we wilden dat het licht van smaak en alcohol zou zijn.’ En dat is gelukt: het quinoa-biertje heeft een alcoholpercentage van 4,5 procent.

Genieten

Volgens Verschueren komt er tijdens het brouwen met quinoa minder suiker vrij, dan wanneer je bier met tarwe maakt. ‘Het is voor mensen die willen genieten van het leven, maar gezond willen zijn. Voor de mensen die gewoon een paar biertjes willen drinken, zonder al te ongezond te zijn,’ aldus de brouwer.

Quinox is voorlopig alleen nog verkrijgbaar in Belgische winkels. Of het biertje ook naar Nederland komt, is niet duidelijk.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Editie NL | Beeld iStock