Flight 338: is dit de engste escape room ter wereld?

flight 338

Misschien ken je de spannende film Flightplan uit 2005 nog wel, waarbij Kyle Pratt (gespeeld door Jodie Foster) samen met haar dochtertje aan boord gaat van een vliegtuig dat van Berlijn naar Amerika vliegt? Op 10 kilometer hoogte verdwijnt Kyle’s dochtertje spoorloos en niemand heeft haar gezien. Hoe kan dat, aan boord van een vliegtuig, hoog in de lucht?

Met dat idee in het achterhoofd moeten de makers van de nieuwste escape room Flight 338 aan het werk zijn gegaan. Deze escape room opent binnenkort in Londen en belooft de spannendste escape room ooit te worden. Waarom? Omdat het de eerste escape room in een (nagebouwd) vliegtuig is. En natuurlijk omdat het verhaal doet denken aan de film uit 2005.

Flight 338

Het verhaal zit namelijk zo: samen met je vrienden word je beschuldigd van een misdaad. Jullie worden opgesloten in een vliegtuig, maar abracadabra simsalabim: een van jullie verdwijnt. Het is aan de rest van de groep om erachter te komen hoe jullie vóór vertrek ook uit het vliegtuig kunnen komen door middel van puzzel en raadsels.

Maker van deze escape room is het bedrijf Riddle WithinIn januari introduceren zij nog een escape room, die volledig in het teken staat van Chernobyl. Wij vinden alleen de trailer al doodeng.

LEES OOK:

  • Als je houdt van een beetje spanning in je leven heb je vast jezelf al eens in een escape room op laten sluiten. Maar dat is kinderspel als je meters onder water opgesloten bent. Zin in een esacape room next level? Dan moet je binnenkort naar Nijmegen.
  • VIVA’s Fleur ontdekte het idee van escape rooms wat laat: ‘Nooit van gehoord. Maar dan ook nooit-nooit. Nimmer. Niemals. Never ever. Nu krijg ik wel vaker aanwijzingen dat ik grotendeels in een paralleluniversum leef, daar niet van, maar hier keek ik toch wel van op: een escape room. Ik wist écht niet dat dit bestond. Laat staan dat ik wist wat ik nu weet: dat er meer dan zéshonderd van die dingen in het land blijken te staan. Van Appeltern tot diep in de krochten van Zoelen. Er bleken alleen al dertien stuks op fietsafstand van mijn huis.’

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.