Vergeet de bob: de ‘Flob’ is de nieuwste haartrend

Flob

De Boblijn is al sinds jaar en dag een van de meest klassieke kapsels. Maar nu wordt deze van de troon gestoten door de nieuwste haartrend van ’t moment: de zogenaamde ‘Flob’. Dat klinkt als een grap, maar is in feite een prachtige variant op de Bob.

De Bob werd in 1909 door de Franse kapper Antoni Cierplikowski in het leven geroepen. Hij deed inspiratie voor het kapsel op door publiek figuur Luana Cowley. In het Verenigd Koninkrijk werd het kapsel tegen het einde van de Eerste Wereldoorlog populair, en sindsdien is het nog altijd een veel gedragen look.

Flob

Tot dit voorjaar, that is. Want als we de haartrends mogen geloven is de Boblijn passé en de Flob in. Het is een variant op de bob, die wordt gedragen met een loeistrakke middenscheiding. De lokken zij niet nonchalant geknipt, maar kaarsrecht en ietwat bot, wat een strak resultaat geeft.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khloé Kardashian (@khloekardashian)

Langere variant

Sterren als Khloe Kardashian en Jenna Dewam rockte de Flob al eerder, en natuurlijk doet -ie ons ook direct denken aan Vogue’s Anna Wintour, mits je de kaarsrechte pony even wegdenkt. Een kort, pittig kapsel is wellicht even slikken als je gehecht bent aan je lange lokken, maar je kunt ook voor een lange Flob gaan. Zolang je de middenscheiding maar houdt, zit je helemaal goed.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Margriet | Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.