Foodies opgelet: Instagramwaardige maaltijdfoto’s leiden tot overmatige porties

IG eten

Foto’s maken van je eten is tegenwoordig net zo ingeburgerd als in het openbaar een selfie maken. Op Instagram word je er dus ook geregeld mee om de oren geslagen. Vaak zijn het de foodies die hun ultragezonde maaltijd met een lekker klinkende hashtag online knallen. Een blogger waarschuwt nu dat Instagramwaardige foto’s van je bord maken ervoor kan zorgen dat je een te grote portie binnenkrijgt.

En als je daar even over nadenkt is dat niet heel gek. Want de zo geliefde foodbowls zijn alleen mooi als die kom een beetje gevuld is, en kleurrijk. En een ontbijt van een stapeltje pannenkoeken (want drie exemplaren doen het ‘m niet) is net effe leuker als je het aanvult met wat notenboter, siroop, aardbeien en chocola.

Met mate is het codewoord

Juist die kleine extraatjes leiden ertoe dat we meer eten dan nodig. Blogger Amanda Meixner (26) heeft een Instagram vol staan aan voorbeelden van gezond eten. Ze probeert vooral bewustzijn te creëren rondom de porties die we binnenkrijgen. Zie hieronder links de portie die gezond zou zijn voor ons lichaam en rechts de versie die we op Instagram plaatsen, en vervolgens opsmullen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron HLN | Beeld Shutterstock

 

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.