A serie has no name: ‘Game of Thrones’-makers komen met nieuwe serie op Netflix

game of thrones makers

Bijna anderhalf jaar na de laatste uitzending van ‘Game of Thrones’ kunnen we gerust stellen dat er nog geen waardige opvolger van de serie op de markt is. Dat betekent dat we al anderhalf jaar een prachtig kostuumdrama, surrealistische sets, pikante scènes, ijzersterke vechtpartijen en grove plottwists moeten missen. En daarom zijn we verheugd met dit nieuws: de makers van ‘Game of Thrones’ zijn bezig met een nieuwe serie. 

Game of Thrones makers nieuwe serie

Ja het is heus. Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss komen in samenwerking met Netflix met een nieuwe serie. Deze nieuwe serie is gebaseerd op de internationale bestsellertrilogie Rememberance of Earth’s Past. Ook wel bekend onder de titel van het eerste boek The Three-Body Problem. 

Zegt dat je niks? Ons ook niet echt. The Three-Body Problem is een verhaal over het eerste contact met de mensheid met een buitenaardse beschaving. Dat klinkt alsof het meer richting de science fiction gaat, in plaats van terug in de tijd zoals bij Game of Thrones. En yes, dat klopt. Het script is gebaseerd op de romans van de Chinese sciencefictionschrijver Liu Cixin. Benioff en Weiss zullen de serie samen met Alexander Woo, bedenker van True Blood, produceren.

‘De meest ambitieuze sciencefictionreeks’

Benioff en Weiss zijn enthousiast over hun nieuwe project. “De trilogie van Liu Cixin is de meest ambitieuze sciencefictionreeks die we hebben gelezen en neemt lezers mee op een reis van de jaren zestig tot het einde der tijden. Van het leven op onze lichtblauwe stip tot de verre uithoeken van het universum. We kijken ernaar uit om dit verhaal de komende jaren tot leven te brengen voor publiek over de hele wereld.”

Wanneer de reeks op de streamingdienst te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Bron: Nu.nl
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.