Twist and Candle: zó maak je zelf die hippe gedraaide kaarsen

De gedraaide kaarsen zijn hipper dan hip. Nu kun je natuurlijk even diep in je buidel tasten en zo’n exemplaar aanschaffen, maar je kunt ze ook heel simpel zelf maken. Ja, echt!

Of ja, heel eenvoudig: als je tenminste de instructies volgt. VIVA’s Lisa besloot zelf aan de slag te gaan zonder goed te lezen, met een verdwenen kaars en een hele hoop gesmolten was tot gevolg. Kleine tip: doe dit niet met kokend water.

Gedraaide kaarsen maken

Hoe maak je deze twisted candles dan wel? Allereerst is het belangrijk om naar de soort kaarsen te kijken. Zit er slechts een laagje kleur omheen of zit de tint ook binnenin? Wanneer namelijk het eerste het geval is, zal je oh zo mooie pastel buitenkant als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Twisted candles DIY

Nu komt het, stop de uitverkorene (kaars dan he) in een grote kan of vaas met warm water. Niet té heet dus (en zeker niet kokend), want dan zie je jouw gekleurde vriend als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wacht vervolgens een minuutje of vijftien, totdat-ie echt zacht is en buigzaam. Vervolgens maak je de kaars wat plat en twist je ze op de wijze die jij wil. Dat kan van top tot teen zijn, of slechts een stukje. Wel daarna nog even goed af laten koelen en hard laten worden!

Tekst gaat verder onder de posts.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

DIY: Twisted candles Thanks for the brilliant tip @johannekohlmetzblog 👏🏼💕

Een bericht gedeeld door Karoline Dall (@karodall) op

Kopen, kopen, kopen

Wil het toch maar niet lukken en geef je de hoop op? Dan kun je natuurlijk ook gewoon je (digitale) winkelmandje volgooien. De kaarsen zijn er inmiddels in allerlei vormen, kleuren en maten, dus voor ieder is er wel wat wils.

gedraaide kaarsen maken
@some.sisu op Instagram

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Perfection 🕯 __ #fabrek #designshop #living #decor #home #shop #webshop

Een bericht gedeeld door FABREK (@fabrek_) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: NSMBL | Beeld: Instagram
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!