Geen groene vingers? Dit kan je planten nog redden

Planten redden

Ook al spendeer je nu misschien meer tijd met je groene vrienden dan ooit, Rob Verlinden zal nooit onder de indruk zijn van jouw tuinierskills. Maar niet getreurd: er is nog een middeltje dat jouw planten kan redden!

Lees ook:
Wat gaat er toch mis? Zo geef je je planten op de juiste manier water

Want ook al draai je ze regelmatig, geef je ze zonlicht, mr. Pannekoekenplant besluit aan het eind van de week toch gewoon dood te gaan. Wat doe je verkeerd? Nou, niet zoveel. Gelukkig is er een manier waarop je je planten nieuw leven in kunt blazen.

Planten redden

Dus hop, redden die planten. De volgende keer dat je eieren gaat koken, bewaar het water hiervan dan eens. Dit mengsel zou namelijk het wondermiddel zijn om die groene rakkers van sterven te behoeden. Het zit zo: het calciumgehalte is in dit water een stuk hoger, doordat eierschalen dit van nature bevatten. En laten je planten nu net dól zijn hierop.

Ei, ei, ei

Wanneer je eieren dus aan de kook brengt, zal het calcium van de schalen in het water terechtkomen. Laat het wel even afkoelen tot kamertemperatuur voordat je aan de slag gaat met je gietertje. Kokend water is voor niets of niemand prettig. Zodra je het bij je plant schenkt, zal het calcium ervoor zorgen dat de pH-waarde van de aarde op peil wordt gehouden. Hierdoor worden alle voedingstoffen ook weer beter opgenomen. Kortom: je geeft je monstera zo een flinke boost.

Schaal erbij

Zie je nu nét het water door je gootsteen verdwijnen, maar heb je nog wel de schaal bewaard? Dan is dat ook een prima oplossing. Je kunt namelijk ook de eierschalen in de aarde leggen voor hetzelfde resultaat. Wel iets minder leuk gezicht, maar noem het een paascreatie en niemand kijkt gek op.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!