Today is a gift: gestolen mobieltjes op Mysteryland na een jaar weer terug

gestolen mobieltjes mysteryland

‘Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery.’ Het is de alom bekende slogan van Mysteryland, waar nu zomaar een nieuwe draai aan wordt gegeven. Tientallen bezoekers van Mysteryland 2018 hebben namelijk eindelijk hun gestolen mobieltje terug. Tijdens het festival, vorig jaar augustus in Haarlemmermeer, werden er ruim 250 gestolen en een groot deel daarvan is later teruggevonden in Frankrijk. Het terugvinden van de rechtmatige eigenaars was niet altijd even eenvoudig, vertelt de politie.

Kort na het evenement werd bij controle van een bus een tas met tientallen telefoons gevonden. Die waren vermoedelijk onderweg naar het hoofdkwartier van een internationale bende in Spanje. De Franse politie stuurde ze terug naar de politie in Hoofddorp. Uit onderzoek bleek dat een internationale bende uit Colombia allerlei festivals afging om mobiele telefoons te stelen. Die bendeleden bezochten onder meer Tomorrowland, de huldiging van Frankrijk na het WK voetbal en de Duitse bierfeesten.

Tijdens Mysteryland werden al twee vrouwen op heterdaad betrapt. Eentje zit nog altijd vast. Ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie en moeten binnenkort voor de rechter komen.

Veel festivalgangers deden aangifte, maar veelal ontbrak daarin bijvoorbeeld de specifieke IMEI-nummers. Sommigen deden helemaal geen aangifte. De politie is er uiteindelijk in geslaagd ‘voor een heel groot deel’ de eigenaren te achterhalen.

banner

Bron: ANP, beeld: ANP
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.