Getest: de voetscrub

Afgelopen week kwam er een pakketje binnen op de redactie: allemaal spullen voor op vakantie. Zoals jullie misschien nog weten, heb ik een badproductenverslaving. Ik stelde dan ook enthousiast voor de Etos-scrubcème voor de voeten (€ 2,99) uit te proberen.

(Ook) ik heb last van eelt onder mijn voeten. Daarnaast is de huid van mijn voeten erg droog. Ik smeer dan ook vaak met voetencrème. Maar… aan een speciale scrub voor de voeten had ik nog niet gedacht.

Tijd om te testen!
De verpakking ziet er leuk uit en handzaam uit. Inderdaad makkelijk voor mee op vakantie – al ben ik  wel van mening dat je op vakantie zo weinig mogelijk moet meenemen ;) Bovendien is het strand één grote ‘scrub’: ga lekker in de branding zitten en scrub je voeten, net zo effectief! Boek je een vakantie zonder strand, dan is zo’n kleine tube absoluut handig.

Terug naar de scrubcrème. De crème is een beetje zalmachtig van kleur, met terracottakleurige harde deeltjes. Die ‘steentjes’ zijn harder dan in een normale scrub ‘om zo de eelt effectiever te bestrijden’. Je moet wel van mentholgeur houden, want daar ruikt het overduidelijk naar. Wel lekker fris!

Tip vooraf
Ik raad wel aan om je voeten eerst nat te maken. Dan wordt de scrub wat handzamer. Scrub rustig met draaiende beweging over je huid. Niet te hard of te veel, dan beschadig je je vel.

Conclusie
Al had ik zelf een andere kleurcombinatie gekozen – denk roomwit met zwarte steentjes – de scrub is erg goed! Mijn voeten waren heerlijk zacht na de behandeling.

PS Ook handig: de Etos persoonlijke vakantie checklist.

© foto’s: Sheila’s (strand),  Raquel Remondo Gomez (product)