Getest! Hardlooprok (+ winactie!)

Hardlooprokken. Een voor mij nieuw fenomeen. Dat ik heb mogen uittesten! Bij voorbaat regelde ik al drie weggeefrokken, denkende: ik ben vast niet de enige die er nieuwsgierig naar is… En dat klopt, aan de reacties onder de hardlooprokkentestaankondiging te zien.

Vrijdag 19 juni, Bloemendaal
Haha, ja, dat pak ik slim aan. Ik test mijn rok niet meteen uit in de stad. Oké, tis puur toeval dat vriend T. wil rennen op het strand, maar dat doet er even niet toe.

Feit is, dat ik me bij voorbaat nogal opgelaten voel. Rennen in een hardlooprok. Wat ís dat?! Een nieuwe vorm van preutsheid? Dat je maar vooral geen kruis ziet? En… nou ja, het voelt zo, zo íjdel.

Déjà vu: de eerste keer in een tight, dacht ik ook dat ie-der-een naar me zou kijken. Dat was bepaald niet het geval. Wel viel míj ineens op hoeveel mensen er in zo’n tight lopen. Met die ervaring in gedachten, trek ik het rokje aan.

Test 1: #fail
Uiteraard leg ik T. uit dat ik de rok test. Dat ik geen idee heb of en hoe het me zal bevallen. Hij lanceert meteen opmerking één: “Ik vind het er wel charmant uitzien.” Oh. Heu.

Tijdens het lopen, ben ik meer bezig met het strand, de zee en een zakelijke afspraak die we vanwege een duinverdwaalactie niet gaan halen (suf, suf, suf!), dan met wat ik aan heb. Test: #fail.

Test 2!
Gert Jan en Brynley (in het rood)De volgende dag ‘de echte test’: een lange duurloop. Elke zaterdagochtend ren ik een uur of twee met mijn splintermannen (zie rechts). Ik weet 100% zeker dat ze me keihard zullen uitlachen: ´Wat heb jij nou aan?!´

De mannen reageren… positief. Heel!

Tijdens het rennen, melden ze dat je benen er zo mooi onderuit komen, onder zo’n rok. Ze komen veel mooier uit dan in een tight (die ze zelf ook dragen, grijns). Ze vinden dat het wel wat heeft. En betekent dit dat straks alle vrouwen in een hardlooprok gaan lopen? Het idee spreekt ze geloof ik wel aan.

Alleen de kleur, daar zijn alledrie de mannen niet over te spreken.

Ervaring: het uiterlijk
Tot mijn verbazing, vind ik het juist wel léuk om in een rok te rennen. Het voelt wel fijn, prettig, hoe zal ik het zeggen. Inderdaad… charmant?

Het waait een beetje, maar tis toch echt een rok!Ik vind het wel móói – nooit verwacht dat ik dáár op zou letten tijdens het hardlopen. Ik heb van Sara een zwart shirt gekregen, dat toch ook wel erg fraai combineert… Dat shirt, daar moet ik wel eerst even aan wennen, omdat ik hempjes gewend ben. (Ik kan er indien gewenst wel meer over vertellen, maar helaas kan ik er niet naar linken, het is een flash site.)

Hitsig zakje
Waar ik zeer gevoelig voor ben, is het gadgetachtige zakje dat in de broekspijp ‘zit’, op je bovenbeen. Mijn telefoon haal ik er rap uit: hier zakt de broek door af. Het zakje is echter perfect (en bedoeld) voor mijn iPod nano. Sterker nog: in de rok zit een mooi afgewerkt gaatje waar je snoer doorheen kan, geweldig. Van dat soort details word ik erg gelukkig ;)

Ervaring: het lopen
Het broekje heeft dikkere naden dan ik ben gewend. Die voel ik eerst wel tijdens het lopen. Omdat ik van die volgens-mij-overigens-typische-vrouwenbovenbenen heb, van die benen die tegen elkaar wrijven als je rent, schuurt het een beetje. Na de langere duurloop ziet mijn linker bovenbeen rood als ik uitgelopen ben.

Toch draag ik het rokje nog eens, want voor de rest loopt het toch wel lekker. En fijn. En vrolijk.

De keer erop, smeer ik wat vaseline op de voorheen-rode-plek. Wat blijkt: zelfs na 2,5 uur lopen, nul last. Sindsdien heb ik alleen máár in het rokje gerend. Alleen afgelopen woensdag niet, omdat ik dacht: hoe is het ook alweer in een broek?

Saai! Veel minder vrolijk. Ik vind het leuker in een hardlooprok. Mijn slotconclusie luidt derhalve:

Geen aanrader! Aanrader!*
*Haal door wat niet van toepassing is.

Win, win, win!
We mogen drie hardlooprokken weggeven. Wil jij kans maken op zo’n hardlooprok, mail dan vóór maandag 20 juli 2009 naar actie@viva.nl o.v.v. ‘Hardlooprok’. Vermeld je maat, je adres én je telefoonnummer, dan kan Sara contact met je opnemen over de maat en beschikbaarheid.  Vragen? Hardlooprokjes is ook op Twitter te vinden: @hardlooprokjes!

Helaas, deze actie is inmiddels afgelopen.

De winnaars krijgen na afloop van de actie bericht van ons. Lees voor meer info over de privacy-richtlijnen van Sanoma Uitgevers het privacy statement.

CC foto: Sheila’s