Het wordt steeds gekker: er zijn nu glow in the dark-donuts

glow in the dark donuts

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg? Dacht het niet, en zeker niet op food-gebied. Een patisserie in Australië komt nu met ‘glonuts’. Inderdaad: glow in the dark-donuts. Say what?!

Sinds kort verkoopt de patisserie Black Star Pastry uit Melbourne de glonuts. Het zijn donuts met een glazuurlaag die licht geeft in het donker. Daardoor zien de donuts er echter wel een beetje chemisch uit. Volgens maker Christopher Thé kunnen de glow in the dark-donuts geen kwaad voor je gezondheid. Christopher: “We zouden nooit iets onnatuurlijks maken, ook al is het nog zo’n goed idee.” Het ingrediënt Riboflavin (vitamine B en toegestaan als E-nummer E101) zorgt ervoor dat het glazuur zichtbaar wordt in het donker, wanneer het daarvoor is ‘opgeladen’ met UV-licht.

Dat het er tof uitziet, staat buiten kijf, maar of het ook smaakt… Blijkbaar is de glazuurlaag door de Riboflavin een beetje zurig, wat in combinatie met de zoete donut erg lekker is. Wij zijn benieuwd!

Meet the GLO-NUT , they are waiting for you in Martin Place for @vividsydney until the 17th – make sure you hashtag us #GLONUT

Een bericht gedeeld door B L A C K STAR P A S T R Y (@blackstarpastry) op

Anyone for glonuts? Happening now at Martin Place.

Een bericht gedeeld door B L A C K STAR P A S T R Y (@blackstarpastry) op

Tried our newest creation yet? The GLOWNUT – glow in the dark doughnuts. Only at our @vividsydney pop-up in Martin Place.

Een bericht gedeeld door B L A C K STAR P A S T R Y (@blackstarpastry) op

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron HelloGiggles | Beeld Instagram