Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg? Dacht het niet, en zeker niet op food-gebied. Een patisserie in Australië komt nu met ‘glonuts’. Inderdaad: glow in the dark-donuts. Say what?!
Sinds kort verkoopt de patisserie Black Star Pastry uit Melbourne de glonuts. Het zijn donuts met een glazuurlaag die licht geeft in het donker. Daardoor zien de donuts er echter wel een beetje chemisch uit. Volgens maker Christopher Thé kunnen de glow in the dark-donuts geen kwaad voor je gezondheid. Christopher: “We zouden nooit iets onnatuurlijks maken, ook al is het nog zo’n goed idee.” Het ingrediënt Riboflavin (vitamine B en toegestaan als E-nummer E101) zorgt ervoor dat het glazuur zichtbaar wordt in het donker, wanneer het daarvoor is ‘opgeladen’ met UV-licht.
Dat het er tof uitziet, staat buiten kijf, maar of het ook smaakt… Blijkbaar is de glazuurlaag door de Riboflavin een beetje zurig, wat in combinatie met de zoete donut erg lekker is. Wij zijn benieuwd!
Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.
Delen