GLOW seizoen 4 is gecancelled en Twitter is boos

Het was één van de best bekeken series van 2017, Gorgeous Ladies of Wrestling, afgekort tot GLOW. Halverwege 2018 volgde het tweede seizoen, het jaar daarop volgde het derde seizoen. De snelle rekenaar weet wat dat betekent: 2020 is het jaar van het vierde en tevens laatste seizoen van GLOW. Maar helaas pindakaas, de laatste etappe van de hilarische, feministische serie over vrouwelijke worstelaars is gecancelled. Wat is er gebeurt met GLOW seizoen 4?

GLOW seizoen 4

Reden van de cancellation? Ook dat kun je vast raden: het coronavirus. Begin dit jaar gingen de opnames van het vierde seizoen van GLOW van start, maar na het voltooien van de eerste aflevering moest het werk worden gestaakt. En hoewel veel series en films de draad weer hebben opgepakt, kunnen de opnames van GLOW niet hervat worden. Op zich logisch: het gaat hier om een vrij grote cast, die veel lichamelijk contact met elkaar moet hebben. De anderhalve meter ce n’est pas possible.

Het goede nieuws: seizoen 1, 2, en 3 van GLOW staan nog altijd op Netflix.

Waar gaat GLOW over?

Mocht je de serie nog niet gezien hebben: príma bingemateriaal. In het eerste seizoen zie je de hilarische, en tikkie egocentrische, Ruth worstelen met haar carrière als actrice in de jaren 80 in Los Angeles. Dat worstelen vertaalde zich naar létterlijk worstelen: ze wordt plots gecast voor een televisieserie over vrouwenworstelen. Samen met twaalf andere, vrouwelijke Hollywood misfits komen ze bij elkaar in een loods en trainen/repeteren ze hard onder het regime van hun mannelijke regisseur. De kostuums, de pogingen tot vechten en de verschillende karakters zijn een feestje om naar te kijken.

Maar Ruth moet ook dealen met Debbie, haar voormalige beste vriendin. Ruth ging vreemd met de man van Debbie en wanneer Debby óók wordt gecast voor GLOW begrijp je natuurlijk dat die struggles in de ring worden uitgevochten. In de seizoenen die volgen hebben de dertien worstelaars meer succes en neemt hun faam een vogelvlucht. Met de nodige gevolgen: wie van de meiden gaat er naast haar plateauschoenen lopen?

Twitter is boos

Anno 2020 kan een cancellation niet voorbij gaan zonder dat Twitter daar niets van vindt. En wat blijkt? De dames van GLOW hebben een fanatieke fanbase.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.