Goed nieuws: supercondoom in de maak!

condoom

Grote kans dat het ouderwetse rubbertje binnenkort verleden tijd is. Ze zijn namelijk bezig met het ontwikkelen van een geheel nieuw condoom, dat nog véél meer voelt als je lovers eigen huid dan de collectie condooms die je nu in de winkel vindt.

De anticonceptie is gemaakt van hydrogel, dus goed nieuws voor alle mannen én vrouwen met een latex-allergie. En hij voelt dus nog stukken fijner aan dan de huidige condooms, waardoor hopelijk nog veel meer mannen aangespoord worden om ’t ding te gebruiken, en dan voornamelijk in Afrika – waar de verspreiding van HIV aan de orde van de dag is.

Niemand minder van Bill Gates is de initiatiefnemer van de ontwikkeling van dit supercondoom. Hij maakte in november bekend met zijn Bill & Melinda Gates stichting 100.000 dollar te doneren aan elf projecten die ‘het condoom van de toekomst’ gingen ontwikkelen. Daar is dus uiteindelijk een ‘winnaar’ uitgekomen: de universiteit van Wallongong in Australië. “We hopen de gewoonten te kunnen veranderen in plaatsen waar veilige seks niet vanzelfsprekend is, zoals in Afrika en Zuid-Oost Azië”, aldus Dr. Robert Gorkin. Dat hopen wij ook.

cristi180884 / 123RF Stockfoto