Goed voor elk: waarom melk wonderen kan doen voor je planten

Planten melk

We schreven eerder al dat kaneel een wondermiddel is voor je groene vrienden, maar er is nog een huis-tuin-en-keukenitem dat een magische werking heeft. Melk blijkt namelijk niet alleen goed voor elk, maar ook zeker voor je planten.

Lees ook:
Geen groene vingers? Deze app helpt jou bij het verzorgen van je planten

En niet alleen je jungle binnen heeft er profijt van, maar ook buiten kun je helemaal los met dit goedje.

Melk planten

Hoe maak je het? Nou, heel simpel door wat melk te mengen met water in een plantenspuit. Dit mengsel spray je op je planten en de bladeren zullen weer gaan glanzen als nooit tevoren. Niet alleen ontvet en ontstoft dit zuivelproduct je groene vrienden, maar ook is het een natuurlijk glansmiddel. En je planten op deze manier een poetsbeurt geven heeft heel wat voordelen: de bladeren worden steviger vanwege de voedingstoffen zoals eiwitten en calcium en het werkt tegen schimmels. Door stof verliezen ze hun luchtzuiverende werking en groeien ze minder goed, dus het kan geen kwaad eens met je spray in de weer te gaan.

Redden maar

Wanneer je last hebt van bladluizen, is melk ook je redder in nood. Het middel is super natuurlijk en werkt net zo goed als chemische alternatieven. Spray simpelweg de bladeren in met het zuivelproduct en haal het de volgende dag weg met wat warm water. Het grootste gedeelte van de luizen ben je zo al kwijt en bij regelmatige herhaling zijn deze vervelende beestjes als sneeuw voor de zon verdwenen.

Spray it real good

Het is bevorderlijk voor je urban jungle om je planten in ieder geval twee keer per maand in te sprayen met de melkachtige vloeistof. Geen plantenspuit in huis? Geen zorgen, je kunt ook wat melk op een schone doek doen en daarmee de bladeren afnemen. Het werkt echt!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!