VIVA’s Vijf: 5x de beste goede doelen van de maand oktober

Elke week delen we in de rubriek VIVA’s Vijf onze favoriete producten, diensten en evenementen met je. Deze week: 5x de leukste goede doelen.

GSA Netwerk

GSA is eigenlijk niet echt een goed doel, het is meer een netwerk voor de lgbtq+ community. Toch kon het niet ontbreken in de VIVA’s Vijf deze week, omdat het vandaag natuurlijk Coming-out day is. GSA Netwerk deelt dit jaar honderden regenboogvlaggen uit aan GSA’s om hun school te laten uitdragen dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. De GSA-vlag is gemaakt van gerecyclede PET-flessen!

View this post on Instagram

Goed nieuws!! De ansichtkaartensets met Pride-thema’s zijn weer te bestellen!! ❤️💛💚💙💜⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Deze ansichtkaarten zijn perfect voor Coming Out Dag! 🎉 Mocht je uit de kast willen komen, is het misschien wel een leuk idee om ‘all out’ te gaan met een ansichtkaartje. Of stuur er juist één naar iemand die net uit de kast is, om te laten weten hoe trots je op ze bent! Ook kan je deze kaartjes ophangen ter decoratie voor een positieve sfeer 🌈⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wil jij ook deze leuke ansichtkaarten set hebben? 📬 Kijk voor meer informatie op de website van expreszo! De link staat in de bio.

A post shared by GSA Netwerk (@gsanetwerk) on

Plan international Girls first

Het is vandaag vrijdag 11 oktober en dat betekent dat het Wereldmeisjesdag is. Plan International vraagt op Wereldsmeisjesdag aandacht voor de gelijkheid van meisjes. Gedurende de hele week nemen meisjes posities van anderen over. Zo dragen onder andere Sven Sauvé (CEO RTL Nederland ) en Aímee Kiene (Chef Volkskrant Magazine) hun positie over, als symbool voor gelijke rechten en kansen. De take-overs zijn te volgen op social media met#GirlsgetEqual en #wereldmeisjesdag

World Food Day: Aan tafel tegen honger

Op 16 oktober is het World Food Day en op die dag wil de organisatie een vuist maken tegen honger. Dit doen ze door middel van een diner met 500 mensen in het Scheepvaartmuseum: Aan tafel tegen honger. Tientallen jaren maakte de wereld progressie in het gevecht tegen honger, maar sinds een paar jaar groeit het aantal mensen dat niet genoeg te eten heeft weer. Ruim 820 miljoen mensen hebben structureel te weinig eten, dat is ongeveer een op negen. World Food Day vindt dat er geen plek op de wereld is voor honger. En daarom laten ze op 16 oktober samen hun stem horen om ervoor te zorgen dat overheden, bedrijven en zijzelf er samen alles aan doen om honger de wereld uit te krijgen. Op weg naar #zerohunger in 2030!

Pink Ribbin

De maand oktober staat elk jaar in het teken van borstkanker. In deze maand wordt er extra aandacht besteed aan borstkanker. Het thema van dit jaar is ‘Borstkanker heeft veel gezichten’. Ieder persoon en iedere diagnose is anders. De Borstkanker Verening Nederland (BVN) vindt dit een belangrijke boodschap en wil hier dit jaar gehoor aan geven.  Pink Ribbon is onderdeel van de KFK Kankerbestrijding die zich inzetten voor het terugbrengen en onder controle krijgen van allerlei soorten kanker. Pink Ribbon zet zich specifiek in voor borstkanker. Ze financieren producten en onderzoeken die te maken hebben met deze heftige ziekte. Jij kan dit goede doel natuurlijk steunen. Naast donateur worden kan je in de shop van Pink Ribbin producten kopen waarvan de opbrengst rechtsstreeks naar de organisatie gaat.

Retulp

10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Het bedrijf Retulp is gelukkig meer dan één dag bezig met een duurzame wereld. Zij vonden dat het tijd werd om een eind te maken aan de enorme berg aan plastic op de wereld. Daarom hebben ze een doel gezet gesteld: 20 miljoen plastic wegwerpflesjes vermijden en 20 miljoen liter drinkwater doneren aan mensen die het nodig hebben. Door deze fles aan te schaffen ben je niet alleen voor jezelf goed bezig, maar ook voor een ander en de wereld. En dat allemaal met maar één aankoop.