Gratis producten in ruil voor een foto? Bij deze ijstruck betalen influencers juist dubbel

influencers betalen dubbel

Ontbijtjes, festivaltickets, hotelovernachtingen of zelfs complete vakanties: een beetje influencer krijgt het allemaal gratis in ruil voor exposure op the gram. De eigenaar van een ijstruck in Los Angeles was de verzoeken voor gratis ijshoorntjes – à la 4 dollar – zo zat, dat hij maatregelen ondernam.

Influencers kennen anno 2019 weinig schaamte meer. Of het nu gaat om een etentje in een fancy restaurant of een avond als VIP-gast in een chique club: vaak is één berichtje al genoeg om je wens gratis in vervulling te brengen. En tja, dat stijgt dan al gauw naar je mooie, gefotoshopte koppie.

Dat influencers gretig gebruikmaken van de macht die hun torenhoge volgersaantallen met zich meebrengen, merkt ook Joe Nicchi, eigenaar van de ijstruck CVT Soft Serve. Hij krijgt wekelijks meerdere verzoeken van influencers die graag een gratis ijsje willen komen eten, in ruil voor een post of een tag.

‘Influencers pay double’

Joe was de aanvragen – zowel online als in real life – zo zat, dat hij deze zomer een nieuwe regel opstelde: elke influencer betaalt in zijn zaak voortaan niet minder, maar juist méér (lees: het dubbele) voor z’n ijsje.

Om zijn nieuwe beleid in te luiden, poseerde Joe met een poster met de tekst: influencers pay double. Op Instagram schreef hij erbij: ‘We couldn’t care less about how many followers you have, and we’re super embarrassed for you when you tell us.’

#teamjoe

En zo gebeurde het dat Joe en zijn ijstruck een ware internetsensatie werden. Inmiddels wordt de ijsboer wereldwijd gesupport, wat hij zelf omschrijft als ‘weird, bizarre and fun for the business’.

En ja, ook wij zijn #teamjoe.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

 

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.