Greenpeace lanceert EarthApp: zo ziet onze leefomgeving eruit als we rimpelig zijn

EarthApp greenpeace

Greenpeace in Rusland speelt handig in op het succes van de Face-app waar je door een kiekje van jezelf te uploaden jezelf als opa of oma terugziet. Ze lanceerden de campagne EarthApp waar je kunt zien hoe mooie plekjes van nu, er over een aantal jaar bij zullen liggen. En da’s toch confronterend.

Klimaatverandering is aan de orde van de dag, en we zouden ons er waarschijnlijk drukker over moeten maken dan we nu doen. Greenpeace zoekt natuurlijk steeds naar mogelijkheden om dat op de juiste manier onder de aandacht te brengen, en we moeten zeggen, dit is weer slim bedacht. Diana Volkova, creative van het reclamebureau waarmee Greenpeace Rusland deze campagne lanceerde zegt erover: ‘Klimaatverandering wordt steeds moeilijker om te negeren. We zien hoe het weer verandert en hoe ecosystemen steeds instabieler worden. Als we FaceApp gebruiken, kunnen we ons ook afvragen hoe de wereld eruit zal zien tegen de tijd dat wij op onze FaceApp foto gaan lijken. We hebben niet veel tijd meer, maar er ís in ieder geval nog tijd. Het is tijd om nu te handelen.’

FaceApp voor de aarde: EarthApp

Hieronder zie je verschillende plekken op aarde, met een tweede foto van hoe die plekken er uit zullen zien als we nu niets doen. Zo zie je bijvoorbeeld St. Petersburg in de toekomst als het ondergelopen is met water uit de Neva rivier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Greenpeace Deutschland (@greenpeace.de) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Greenpeace NZ (@greenpeacenz) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dentsu Aegis Network Russia (@dentsuaegisrussia) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Перелётная Гомель Москва Питер (@pereletnaya_by) op

Bron: thedrum.com | Beeld: Pexels.com

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

banner

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.