Grote zorgen om ‘Friends’-acteur Matthew Perry: ‘Hij is een schim geworden’

Matthew Perry

Na lang wachten is het moment dan eindelijk daar: de reünie van Friends is een feit. Na het uitkomen van de officiële trailer, gaat het gesprek echter voornamelijk over Matthew Perry. Fans maken zich grote zorgen om zijn gezondheid, en vragen zich en masse af of het wel goed met hem gaat.

Van de ooit zo grappige, fitte en gevatte versie van Matthew Perry is volgens liefhebbers van de show maar weinig meer te bekennen.

Veranderd

In het fragment blikt de inmiddels 51-jarige acteur terug op de periode waarin hij de rol van Chandler Bing vertolkte. ‘Ik begon daar als 24-jarige vent en was 34 toen we ermee stopten. Het heeft mijn leven volledig veranderd.’ De manier waaróp hij spreekt lijkt echter totaal niet meer op de manier waarop hij destijds bekend stond: kwiek, gevat en vol grappen. Hij stamelt, haalt woorden door elkaar en maakt een wat versufte indruk.

De tekst gaat verder onder de trailer.

Onder invloed

Fans lijken te denken dat de acteur tijdens de opnames van de reünie onder invloed was van drugs of medicijnen. Het is niet zomaar dat fans zich zorgen maken, want in het verleden kampte Matthew met drank-en drugsverslavingen. Over deze strijd en zijn worstelingen met het behouden van een gezond gewicht maakte hij geen geheim, hij sprak er meermaals in de media over.

Ongezond

Voornamelijk tijdens de opnames van de Friends-seizoenen drie tot en met zes ging het erg slecht, liet hij weten. “Ik was er in die periode vaak niet bij met mijn hoofd, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik was volledig van het pad en leefde zeer ongezond’, aldus Matthew destijds. Of hij daadwerkelijk weer kampt met een verslaving is onduidelijk, maar fans uiten op sociale media hun zorgen.

 

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Boulevard | Beeld: Getty

 

Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.