Hair dusting: dode puntjes kwijt zónder lengte te verliezen

Dilemma: je wilt je haar gezond houden en daarom moeten af en toe de dode punten eraf. Maar het liefst wil je je lokken ook laten groeien. Gevolg: je gaat toch maar naar de kapper om er een minimaal stukje af te laten halen. Herkenbaar? Met hair dusting is dat dus verleden tijd.

Hair dusting laat dode punten verdwijnen, terwijl je haar niet korter wordt. Het lijkt op velaterapia of ‘candle cutting’: een Braziliaanse manier om dode punten te verwijderen met een brandende kaars. Je draait een lok en brandt daarvan de uitstekende haartjes weg. Hair dusting is een stuk minder gevaarlijk: hierbij worden de uitstekende haartjes namelijk weggeknipt.

Haarstylist Sal Salcedo legt uit: “Hair dusting is een techniek waarbij je niets van je lengte kwijt hoeft te raken, maar alleen de beschadigde puntjes verliest,” vertelt Salcedo aan refinery29.com. “Je moet het zien als pluisjes die je van kleren haalt. Het eerste wat je doet, is je haar zo glad mogelijk maken. Dan komen de ‘slechte haren’ vanzelf naar boven. En dat zijn de haren waar je vanaf wilt.”

Voor deze lifehack tegen dode punten heb je overigens wel een haarexpert nodig en wat tijd: het duurt een stuk langer dan een gewone knipbeurt.