Netflix & chills: dit zijn de engste Halloween films op Netflix

halloween-films

Hoewel 2020 op zichzelf al angstaanjagend genoeg is, kunnen we ons alweer voorbereiden op de ‘engste’ dag van het jaar: Halloween. Of je het nu viert of niet, Netflix is altijd een goed idee. Speciaal voor deze feestdag heeft de streamingdienst de nodige Halloween films online gegooid. Eén ding is zeker: op zaterdag 31 oktober wordt het volop griezelen, maar dan wél met een dekentje op de bank.

Lees ook:
Liever een kerstfilm kijken? Dit zijn alle nieuwe kerstfilms op Netflix

Van echte horror classics als The Exorcist en The Shining tot nieuwe titels als Hubie Halloween en Rebecca: dit zijn de engste (hoewel sommigen eerder op je lachspieren werken) Halloween films van Netflix.

Halloweenfilms op Netflix

The Conjuring

Als je niet tegen paranormale activiteiten kunt, dan kun je de The Conjuring beter overslaan. Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig, en gaat over een koppel dat zijn intrek neemt in een huis waar zowel goed- als kwaadaardige geesten rondspoken. Twee onderzoekers die gespecialiseerd zijn in bovennatuurlijke shizzle gaan op onderzoek uit. Niet voor tere zieltjes.

Friday the 13th

We weten allemaal: als de dertiende in de maand op een vrijdag valt, betekent dat niet veel goeds. Al helemaal niet in de eighties horrorthriller Friday the 13th. In 1957 verdrinkt Jason Voorhees in een meer bij een afgelegen boshutje, waar vervolgens een gruwelijke moord wordt gepleegd. Twintig jaar later herhaalt de geschiedenis zich als een groepje vrienden geterroriseerd wordt door een moordlustig figuur.

Sleepy Hollow

Als Tim Burton een film maakt, weet je dat ‘ie niet alleen duister is, maar ook vol fantasie en rariteiten. En dat is precies wat je van deze film kunt verwachten. Rechercheur Ichabod Crane (Johnny Depp) wordt naar het plaatsje Sleepy Hollow gestuurd om een mysterieuze zaak op te lossen: er worden namelijk veel inwoners onthoofd. Lekker luguber.

Hereditary

Je haren gaan direct overeind staan bij deze creepy film. Een erfenis komt vaak in de vorm van geld of spullen, maar Annie en haar gezin erven iets compleet anders. Na de dood van haar moeder ontdekken ze dat ze stuk voor stuk over kwade krachten beschikken die ze niet bepaald goed kunnen handelen. Hereditary is beslist één van de engste Halloween films ooit.

The Paramedic

Deze Spaanse film gaat over een ambulancebroeder die betrokken raakt bij een heftig ongeluk. Hij raakt verlamd en komt in een rolstoel terecht. Als de vrouw van zijn dromen hem verlaat, zint hij op wraak. Hij ontwikkelt een ongezonde obsessie voor haar die duistere vormen aanneemt.

The Exorcist

Als er één film ultra creepy is, dan is het The Exorcist wel. Oké, wellicht is deze horrorfilm soms een beetje lachwekkend door de ‘special effects’ uit de jaren zeventig, maar de dosis ‘je-krijgt-spontaan-kippenvel’ is toch echt gelijk gebleven. Het verhaal gaat over een actrice die denkt dat een boze demon het lichaam van haar dochter is binnengedrongen. Twee priesters komen ‘m verdrijven.

The Shining

‘Here’s Johnny!’ We horen het Jack Nicholson al zeggen. In The Shining speelt de acteur een echtgenoot en vader die he-le-maal gek wordt als hij samen met zijn gezin in een verlaten en griezelig hotel gaat wonen. Hij besluit ze eens flink te terroriseren. Vooral de scène dat hij met de bijl door de badkamerdeur ramt, is memorabel.

The Binding

Deze Italiaanse horrorfilm gaat over een vrouw die op bezoek gaat bij haar schoonfamilie in Zuid-Italië. Eenmaal daar gaat alles in haar leven bergafwaarts, want sinds haar komst komt er een mysterieuze vloek om de hoek kijken. Die heeft haar dochter volledig in zijn greep, en terroriseert de rest van de familie.

Hubie Halloween

Oké, deze film hoort slechts in dit lijstje thuis, omdat ‘ie over Halloween gaat. Want als je ziet dat Adam Sandler de hoofdrol speelt, dan weet je gewoon dat het niet eng kan zijn. De acteur kruipt in de huid van Hubie, het lachertje van de plaats Salem. Als Halloween opeens wel héél erg eng wordt, gaat hij op pad en doet hij er alles aan om zijn stadje te beschermen.

Rebecca

Voor deze film moet je denken aan de sfeer van films als Atonement, maar dan met een duistere twist. Een vrouw wordt verliefd op een jonge weduwnaar, en verhuist met hem naar zijn landgoed. Eenmaal daar ontdekt ze dat zijn overleden vrouw nog overal aanwezig is – niet alleen in het hoofd van haar lover, maar ook in het interieur en zelfs… in de muren.

Vanaf 21 oktober op Netflix.

Cadaver

De Noorse thriller Cadaver speelt zich af in een dystopische wereld waar zojuist een nucleaire ramp heeft plaatsgevonden. Met een gratis maaltijd wordt een uitgehongerd gezin gelokt naar een hotel. Daar worden ze gedwongen om in een bizar toneelstuk te spelen waarbij de toeschouwers stuk voor stuk verdwijnen…

Vanaf 22 oktober op Netflix.

Nobody Sleeps in the Woods Tonight

Een weekje offline zijn, doet ons allemaal wel goed. Behalve als je in het kamp terechtkomt van Nobody Sleeps in the Woods Tonight. Een groep jongeren gaat op retreat om van hun internetverslaving af te komen, maar ‘een duistere kracht wil hen voor altijd offline halen’, aldus de beschrijving op Netflix. Dat belooft niet veel goeds.

Vanaf 28 oktober op Netflix.

Enge series op Netflix

Laat je de Halloween films graag achterwege en kijk je liever een enge serie? Dan is er ook genoeg leuks op Netflix te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe serie Ratched met Sarah Paulson als creepy verpleegkundige, The Haunting of Bly Manor (ja, ‘het vervolg op’) of The Chilling Adventures of Sabrina (Spellman, that is)? Verder valt er genoeg te griezelen met The Vampire Diaries, The Walking Dead en – uiteraard – Stranger Things. Wat gaat het worden?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron & beeld: Netflix