Handig! Dit is de juiste zonnebril voor je gezichtsvorm

Nu de zon zich al een aantal dagen van zijn goede kant heeft laten zien, vinden wij het weer de hoogste tijd om een nieuw on-trend zonnebril aan te schaffen. Want ja, zo’n mooi accessoire op je neus beschermt je ogen niet alleen tegen UV-straling, het is ook nog eens de onmisbare finishing touch aan elke voorjaarslook.

We know, de perfecte zonnebril voor jouw gezichtsvorm vinden is niet altijd een makkie, daarom helpen we je graag een handje. Let’s go!

Rond gezicht

Bij een rond gezicht is de lengte ongeveer gelijk aan de breedte en is zowel de kaak als het voorhoofd rond. De brilvorm die hier het best bij past? Ga voor een zonnebril die je gezicht optisch langer en minder breed laat lijken: een rechthoekig model of een cat eye zonnebril. Kies voor een donkere kleur, die geven diepte aan je gezicht. En o ja, de ronde modellen kun je beter laten liggen!

Ovaal gezicht

Bij deze gezichtsvorm zijn de kaak en het voorhoofd ongeveer even breed en ietwat smaller dan de jukbeenderen. Ben jij voorzien van een ovaalvormig gezicht? Lucky you! Omdat deze gezichtsvorm van zichzelf al mooi in evenwicht is, staan vrijwel alle zonnebrillen je. De keuze is reuze!

Hartvormig gezicht

Wanneer je een hartvormig gezicht hebt, is het ’t breedst bij je voorhoofd en wordt je gezicht geleidelijk smaller richting de kaak en kin. What to do? Je wilt je voorhoofd minder breed laten lijken dus kies voor een montuur die ietwat oversized is (niet al te groot en te breed natuurlijk!). Ook kan een zonnebril met een nadruk op de onderkant van het frame goed werken.

Rechthoekig gezicht

Is jouw gezicht lang met rechte lijnen en zijn je jukbeenderen, voorhoofd en kaak ongeveer even breed? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een rechthoekig gezicht. Ga voor wat grotere zonnebrillen, dit zal zorgen voor optische verkorting van je gezicht. Wanneer je het gezicht minder hoekig wilt maken, kun je het best voor een ronde of ovale bril kiezen.

Vierkant gezicht

Bij een vierkante gezichtsvorm is de breedte van het voorhoofd ongeveer gelijk aan die van de kaak. Je kunt dus het best kiezen voor monturen die je gezicht wat langer maken in plaats van breed. Ga voor een zonnebril met zachte ronde lijnen zodat ie meer balans brengt in je gezicht. Let wel op: écht rond moet je ook weer niet doen, een aviator is voor jou de beste keuze!

Meteen de juiste zonnebril bij je gezichtsvorm shoppen? Check StyleToday.nl! 

Beeld Getty Images