8x handigheidjes waarvan je niet wist dat Spotify het kon

spotify

Muziek luisteren via Spotify, we love it. In de trein, tijdens het sporten of je laat je nieuwste lijst door je hele huis schallen door middel van een stream naar je boxen. Maar wist je dat de muziekdienst veel meer kan dan de nieuwste muziek shuffelend afspelen? 

Talenknobbel

Je Italiaans, Spaans of Duits opkrikken is ook mogelijk met Spotify. Zoek in de app op ‘italian course’ of ‘learn italian’en je hebt direct een Italiaanse taalcursus tot je beschikking.

Shazam + Spotify = gouden combi

Shazam is je held wanneer je een nummer hoort waarvan je de titel en artiest wilt weten. Maar wist je ook dat wanneer je een liedje met Shazam gevonden hebt, je het gelijk kan openen in Spotify?

In real life

Hoe leuk is het om de artiesten naar wie je luistert op Spotify in het echt te zien? Met de hulp van de app kom je er gemakkelijk achter als je favo artiest een optreden in de buurt geeft én bestel je easy peasy je tickets.

Meer dan muziek

Luister je alleen muziek op Spotify? Zonde! Op het muziekprogramma vind je ook podcasts, audioboeken, korte verhalen, poëzie en clips van bekende tv-programma’s.

Eigen tempo

Spotify tijdens het hardlopen: wij kunnen niet meer zonder. Als je de optie ‘running’ selecteert, zorgt de app ervoor dat de liedjes die je hoort, precies hetzelfde ritme hebben als jouw hardlooptempo. Ideaal.

Op maat gemaakt

In de Discover Weekly-afspeellijst staan wekelijks dertig nieuwe liedjes die je waarschijnlijk allemaal leuk vindt. Hoe? Deze lijst wordt gebaseerd op je luistergeschiedenis van de week ervoor. Ook wordt er gekeken naar andere luisteraars: er komen dus ook liedjes voorbij die anderen, die dezelfde smaak als jij hebben, geluisterd hebben.

Let’s get this party started

Met de optie ‘party mode’ pas je de muziek makkelijk en snel aan op de sfeer (en word je de beste dj van elk feestje). Selecteer een van je eigen afspeellijsten, en ‘party mode’ doet de rest.

Zelf muziek maken

Muziek luisteren? Muziek maken! Met de lessen van Pete Seeger op Spotify word je zelf de muzikant.

Lees ook: 

Deze series zijn perfect voor de nieuwe feature van Netflix
4x must see films over interraciale kwesties