Hans betaalt de schade: sugardating anno 2020

Sugardating 2020: Hans betaalt de schade

‘Hij gebruikt mij voor iets, ik gebruik hem voor iets’, dat zegt een van de sugarbabes (‘Grietjes’) in de nieuwe Videoland documenatire ‘Hans betaalt de schade’. Documentairemaakster Mildred Roethof duikt hiermee in de wereld van sugardating anno 2020.  

Hans is de sugardaddy, Grietje is de sugarbabe. Maar wie gebruikt wie eigenlijk? In de wereld van sugardating draait alles om luxe, uiterlijk vertoon en geld. Klinkt oppervlakkig, maar dat is de documentaire niet. Het zijn persoonlijke verhalen. Wie zijn de Hansen en Grietjes van 2020? Wie gebruikt wie eigenlijk? En waarom zouden mensen kiezen voor deze leefstijl?

Man/vrouw-verhoudingen

De documentairemaakster zegt hierover tegen RTL Boulevard: ‘Ik hoop dat deze docu een interessante inkijk geeft in een lifestyle die lang onder de radar bleef. Mijn doel is om te laten zien in wat voor bubbel we leven en dat, mede door de invloed en druk van social media, de drang naar luxe, geld en uiterlijk vertoon groter wordt. Daardoor vindt niet alleen een verschuiving plaats van het gebruik van social media, maar ook man/vrouw-verhoudingen krijgen door de doelgroep zelf een andere dimensie.’

Ongeloof

Niet alleen de positieve kant van deze leefstijl wordt belicht. Rapper Emms van Broederliefde vertelt in Hans betaalt de schade hoe hij wordt benaderd door vrouwen die zijn ‘Grietje’ willen zijn en waarom hij dit níet ziet zitten.

Alle goede bedoelingen van de documentairemaker ten spijt, op Twitter heerst vooral ongeloof over de serie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: RTL Boulevard, Beeldbank RTL – Attribution: Human Nature Films
Selien (27) woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster