Voor alle happy campers: dit zijn de leukste meerdaagse festivals van 2018

festivals camping

De laatste jaren zijn er in Nederland naast honderden dagfestivals ook veel weekendvarianten te vinden. Ben jij niet vies van een beetje kamperen? Dan moet je bij deze vier zijn.

Lowlands, 17 t/m 19 augustus in Biddinghuizen

Omcirkel dit weekend in augustus maar weer groot in je agenda want ook dit jaar is de line-up van Lowlands ongekend, met onder anderen Kendrick Lamar, Dua Lipa, N.E.R.D., Sofi Tukker en The war on drugs.

Liquicity festival, 21 en 22 juli in Oud Karspel

Dit festival richt zich volledig op drum-’n-bass en vindt plaats op het Geestmerambacht terrein; een recreatiepark. Het evenement wordt georganiseerd door drum-’n-basslabel Liquicity, dat bekend is van diverse clubshows door heel Europa. Naar dit intieme festival komen mensen van over de hele wereld. En niet voor niets, want tijdens Liquicity vormt iedereen één grote familie en voel je je meteen thuis.

Woo Hah!, 13 t/m 15 juli in Hilvarenbeek

Het grootste hiphopfestival van Nederland viert dit jaar zijn vijfjarige bestaan, en dat doen ze met een extra avond gevuld met dj’s en liveacts op vrijdag. Het terrein aan de spoorzone in Tilburg groeide de laatste editie uit zijn voegen; daarom verhuist Woo Hah! dit jaar naar een nieuwe locatie bij Beekse Bergen. Je kunt er zowel overnachten op de camping als in een luxe huisje.

Solar Weekend Festival, 2 t/m 5 augustus in Roermond

Solar Weekend Festival is elk jaar weer compleet anders. Waar je vorig jaar nog tegen een opblaasdierenpodium aan liep en kon chillen in het Tinderdagverblijf, staat het terrein dit jaar in het teken van tig nieuwe dingen. Op de podia aan de Maasplassen vind je komende zomer onder anderen Ronnie Flex, Broederliefde en Chase & Status.

Meer festivalinspiratie? Check ook:
Latin lover? Deze festivals mag je niet missen

viva zomerdeal

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.