#LUNCHBREAK: Happy dierendag

Op dierendag krijgt de gemiddelde hond misschien een extra kluif of een driedubbele aai over zijn bol. Maar dat geldt niet voor deze drie blaffende diva’s. Voor Queenie, Elmo en Marley is het leven elke dag een feest. Wat een bofhonden.

Mopshond Queenie (8) wordt flink verwend door baasje Marianne (33). Queenie draagt dan ook merkkleding en eet kreeft aan tafel, van een vork. Marianne: “Mijn hond heeft het beter dan sommige baby’s, denk ik weleens. Queenie is een echte diva. Schandalig verwend ook wel. Ze heeft een grafhekel aan lopen, dus ik neem haar mee in een buggy. In de winkel test ze alles, van hapjes tot kleding. Ik denk dat haar garderobe inmiddels 2500 euro waard is. En op haar verjaardag krijgt ze slagroomtaart met Spongebob erop. Het is dan ook een voorbeeldig meisje.”

De visite moet van de bank als de Franse bulldog Elmo (9) er wil liggen. Ook wordt ie graag gemasseerd en gaat hij elk jaar weer los op zijn verjaardagspartijtje. Baasje Dewi (39) heeft alles voor hem over: “Ik zeg altijd tegen mensen: ‘Ik heb een mensenkind en een hondenkind.’ En zo voelt het ook. Soms, en ik schaam me er niet voor, staart hij zo lang dromerig in mijn ogen dat ik er tranen van in mijn ogen krijg. Zo dol ben ik op hem. Als hij last heeft van zijn spiertjes, masseer ik hem totdat hij knorrend in slaap valt. Al duurt het tot twee uur ’s nachts. En op 11 december is het feest in huis, want dan is Elmo jarig. Dan hang ik slingers op, bak ik hondenmuffins, krijgt hij cadeautjes en nodig ik zijn hondenvriendjes uit. Ik vind het leuk en hij helemaal. Een win-winsituatie.”

Voor cairnterriër Marley (3) geen brokken uit blik. Haar baasje Mandy (23) staat dag in dag uit te koken om met liefde een gezonde maaltijd voor haar te koken. Mandy: “Marley volgt een supermodellendieet. Veel groente en fruit. Elke avond kook ik een speciale maaltijd voor haar. Meestal Hollandse kost: aardappelen, groenten en vis of tofu. En soms krijgt ze op zaterdagavond een handje gezouten pinda’s. Waarom weet ik niet, maar ze is idolaat van pinda’s. Als ze knorrend van blijdschap een pinda kapot knauwt, kan mijn geluk niet op.”

Het gehele artikel lezen? Kijk in VIVA 41, tot 8 oktober in de winkel.

Bron: VIVA
Beeld: Wout Jan Balhuizen