Harry, Meghan, William en Kate zien elkaar voorlopig niet: ‘Er is teveel pijn’

Harry Meghan Kate William

Na maanden van spanningen willen veel mensen weten hoe de band tussen broers prins Harry en William en hun vrouwen Meghan en Kate ervoor staat. Velen hoopten op een verzoening na de uitvaart van prins Philip, maar het lijkt er niet op dat die eraan zit te komen. 

Dat zegt royaltyverslaggever Katie Nicholl tegenover ‘Entertainment Tonight’. Ze vertelt dat er ‘nog zoveel pijn’ zit aan beide kanten. ‘Ik denk dat het idee van de terugkeer van de ‘Fab Four’ iets is wat nog ver in de toekomst ligt.’ Het interview dat Harry en Meghan deden met Oprah Winfrey ligt iedereen nog vers in het geheugen. ‘Het is op dit moment bijna niet voor te stellen. Er is zoveel gebeurd. Er zit nog zoveel pijn.’

‘Samen door de hel’

In het interview met Oprah vertelde Meghan over een akkefietje met Kate rondom haar huwelijk. Ook beschuldigden ze leden van ‘the firm’ van racisme. Iemand binnen de paleismuren zou zich zorgen hebben gemaakt over de huidskleur van Harry en Meghans zoon Archie. Wie die persoon precies is, is niet bekend. Toch is de deur niet helemaal dicht. In datzelfde interview zei Harry dat hij zielsveel van zijn broer houdt. ‘We zijn samen door de hel gegaan en hebben een gedeelde ervaring, maar nu bevinden we ons beide op een ander pad.’

Eerste ontmoeting

Afgelopen week zagen de broers elkaar voor weer voor het eerst tijdens de uitvaart van hun opa, prins Philip. Tijdens de ceremonie kwamen de broers niet bij elkaar in de buurt, maar na de dienst werden ze wel samen gezien. Vader Charles zou hebben geopperd dat de twee na de wake naar elkaar toe moesten. ‘Er was niet echt een ander moment voor omdat Harry in zelfisolatie moest nadat hij uit Californië kwam gevlogen. Dat was de eerste keer dat ze met z’n drietjes, Charles, William en Harry, weer samenkwamen en een privé, informele ontmoeting hadden.’ Hoewel dat een belangrijke eerste stap was, heeft de familie volgens Nicholl ‘nog een lange weg te gaan’.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Entertainment Tonight | Beeld: Brunopress
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.